Den 2 mars fyller prins Oscar två år
Idag fyller prins Oscar två år - Foto: Bildkälla: Erika Gerdemark, Kungahuset.se

Idag fyller prins Oscar två år – här kan du se de nya bilderna

Idag fyller prins Oscar två år och det firas i skidbacken och såklart har Kungahuset lagt upp nya bilder på honom. Här kan du se de nya bilderna på lillprinsen, och grattis på din dag säger vi!


Idag den 2 mars fyller prins Oscar två år något som firas med familjen. Det är mycket födelsedagsfirande nu på slottet. Förra veckan fyllde prinsessan Leonore fyra år och tre dagar senare så fyllde prinsessan Estelle år. 

Men nu var det äntligen lillprinsens tur att fylla år och Kungahuset har såklart publicerat några nya bilder på prinsen. 

På en av gulliga bilderna, som är tagna på Haga slott, ser man prinsen tillsammans med storasystern Estelle

Prins Oscar har en alldeles egen tårta och det är den som syns på födelsedagsbilderna. Nordiska Kompaniet Bröd har skapat tårtan till prins Oscar. Den är gjord av browniebotten, vaniljkräm, mandel och svartavinbärsmousse med italiensk maräng. 

Och visst ser tårtan riktigt god ut?

Prins Oscar och prinsessan Estelle. Bildkälla: Erika Gerdemark, Kungahuset.se

Födelsedagen kommer att firas i skidbacken, då familjen har åkt till Alperna på en skidresa, skriver Svensk damtidning. 

Prins Oscar som blåser ut ljusen på sin födelsedagstårta. Bildkälla: Erika Gerdemark, Kungahuset.se

På Kungahusets konto på Instagram har de även lagt upp en bild på prinsen och gratulationerna trillar in en efter en för att gratulera Kronprinsessan Victoria och prins Daniels son. Bilden har i skrivande stund över 4 000 likes.

"Grattis lillprinsen på din stora dag" skriver en person under bilden på Insta.

En annan skriver "Vilket fint foto. Grattis prins Oscar. Hoppas dagen blir riktigt rolig"

Prins Oscar fyller två år. Bildkälla: Erika Gerdemark, Kungahuset.se

Och även vi säger grattis till lillprinsen! I videon kan du se de nya bilderna på prinsen som fotografen Erika Gerdemark har tagit.

2016 föddes Prins Oscar på Karolinska universitetssjukhuset och är den tredje i tronföljden, och hertig av Skåne och Skånes landshövding. 

Estelle fick en sagostig i dopgåva och om du vill läsa om vad prins Oscar fick kan du göra det här. För inte så länge sedan fyllde även prinsessan Estelle år och om du vill se de nya bilderna på henne kan du göra det här

Här är första bilden på prinsessan Estelle och prins Oscar tillsammans.

TV: I videon kan du se de supersöta bilderna på prinsessan Leonore när hon fyllde fyller 4 år

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Firar du födelsedagar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

KG Hammar romandebuterar

1 timme sedan

Amanda Jansson om succén: "Svårt att ta in"

1 timme sedan
Två svenskar spelar huvudrollen i Finlands största inhemska biosuccé på 2020-talet. Nästan en halv miljon har sett "Stormskärs Maja", som nu kommer till Sverige. Det är svårt att ta in. Det är inte klokt, säger Amanda Jansson.

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

3 timmar sedan
Artistavhoppen, demonstrationerna och protesterna är många. Men Petra Mede svarar inte på om Israel bör vara med i Eurovision Song Contest i Malmö eller inte. EBU tar beslutet, säger programledaren.

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?