Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bild på Kenza används i artikel om lärare som haft sex med elever

Nöje | 12/03/2018 14:00

Den brittiska tidningen Daily Star skrev en artikel om matteläraren Haeli Wey som har haft sex med sina elever. Till artikeln använder de en bild på svenska bloggdrottningen Kenza Zouiten Subosic.

Den brittiska tidningen Daily Star har verkligen gjort bort sig. I en artikel som handlar om den amerikanska läraren Haeli Wey, 29, som har haft sex med sina elever så har tidningen använt en bild på den svenska bloggdrottningen Kenza Zouiten Subosic, 26.

Daily Stars tabbe uppmärksammades först av Bloggbevakning, som även påpekar att de använt bilder på Kenza till både artikeln och i en video som handlar om läraren. 

Daily Star använder en bild på Kenza.
Daily Star använder en bild på Kenza till artikeln om en lärare som haft sex med sina elever.

Daily Star, som grundades år 1978, har över 400 000 läsare och även en välbesökt hemsida. Den videon som Kenza syns i har 1,6 miljoner visningar och det konto som har publicerat videon har 10 miljoner prenumeranter. 

Daily Star använder en bild på Kenza.
Daily Star använder en bild på Kenza i en video som har 1,6 miljoner visningar.

Det här är inte första gången som Daily Star kritiserar för deras minst sagt tvivelaktiga artiklar. Tidningen har en lång historia av att inte bry sig nämnvärt om pressetiska regler. 

Den 18 april 1989, tre dagar efter att katastrofen i Hillsborough ägde rum, där 96 fotbollsfans till klubben Liverpool avled, så körde Daily Star en löpsedel där de skrev att Liverpool-fans hade stulit tillhörigheter från skadade och döda. En utredning visade att alla de anklagelserna var felaktiga.

Blommor på Hillsborough den 17 april 1989.
Blommor på Hillsborough den 17 april 1989. Bildkälla: Peter Kemp/AP/TT Bild

Även i fallet med den försvunna Madeleine McCann så trampade Daily Star i klaveret igen. I över 100 artiklar om försvunna Madeleine så hävdade Daily Star att flickans familj var inblandade i sin dotters försvinnande. 

År 2008 stämde McCanns familj tidningen och vann – Daily Star fick trycka flera ursäkter och även betala ett skadestånd till familjen McCann.

Daily Star och Daily Express fick be om ursäkt till familjen McCann.
Daily Star och Daily Express fick be om ursäkt till familjen McCann. Bildkälla: Martin Cleaver/AP/TT Bild

I april 2010 var tidningen återigen i blåsväder. Efter att den isländska vulkanen Eyjafjallajökull hade ett utbrott så använde sig Daily Star av en datorgenererad bild från en flygplansolycka 1982. 

Det resulterade i att flera tidningsbutiker och kiosker plockade bort Daily Star från sitt sortiment. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.