Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Andreas Weise åtalas – erkände för polisen på plats

Nöje | 21/03/2018 10:30

Artisten Andreas Weise stoppades av polisen på Sveavägen i Stockholm och erkände på plats. – Otroligt korkat, säger Weise till Aftonbladet.

Att sitta och pilla med mobilen framför ratten är ett minne blott för landets alla bilförare. 

Den 1 februari infördes mobilförbud i bilen – och en av de som redan har brutit mot den nya lagen är artisten Andreas Weise, 31.

Enligt tidningen Aftonbladet så var det den 28 februari som Weise stoppades på Sveavägen i Stockholm. 

Andreas Weise.
Andreas Weise åtalas nu. Bildkälla: Instagram.

Polisen som fick syn på Weise såg att han satt och pratade i telefon samtidigt som han körde på den ishala gatan. Polisbilen körde då ifatt Weise och stoppade honom. Han erkände på plats.

– Det var ett dumt misstag av att inte vara uppmärksam. Jag erkände på plats att jag hade hållit i telefonen när jag körde, vilket är otroligt korkat. Man vet ju att det är då som olyckor kan ske. Sedan den dagen jag blev stannad så har jag verkligen lärt mig en läxa och inte rört telefonen när jag sitter i bilen, säger Andreas Weise till Aftonbladet.

Weise är nu beredd att ta sitt straff, och han gissar att det blir böter.

Andreas Weise.
Andreas Weise erkände på plats. Bildkälla: Instagram.

– Jag tycker att förbudet är jäkligt bra. Jag har själv problem med att jag sitter med min mobil generellt i livet av rastlösa skäl. Gör jag det hemma framför tv:n så är väl inte det hela världen, men gör jag det i bilen så kan jag ju riskera att verkligen skada människor, säger Weise till Aftonbladet.

Tidigare har Nyheter24 berättat att straffet för brottet blir böter på 1 500 kronor, så det är förmodligen vad Weise kan vänta sig.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.