Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

TV3-profil dömd för grovt rattfylleri och misshandel

Nöje | 27/03/2018 17:53

En manlig TV3-profil i 30-års åldern har dömts för rattfylleri och grov misshandel. Efter en utekväll så sparkade profilen en man, som redan låg på marken, i ansiktet.

En manlig TV3-profil i 30-års åldern har dömts för grovt rattfylleri och en misshandel, där han bland annat delade ut en spark mot ansiktet på en man som låg ner på marken.

Misshandeln fångad på film

Det var en sen kväll vintern 2016 som TV-profilen befann sig på en McDonalds i centrala Stockholm. 

Han hade druckit några öl och en shot på en känd innekrog i city, och på McDonalds så uppstod ett tjafs mellan TV-profilen och en annan man. Ett vittne filmade misshandeln, och där syns händelseförloppet.

Efter att profilen och mannen hade tjafsat, så vände sig mannen om för att gå bort från TV-profilen. Då ska profilen ha sagt "hörru svenne" och "tönt" till mannen.

Mannen vände sig då om, rusade tillbaka och ställde sig med pannan mot TV-profilens panna. 

TV3-stjärna dömd för misshandel.
Det började som ett tjafs kring 03.30-tiden på McDonalds i Stockholm. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

TV-profilen knuffade då bort mannen, som svarade med att kraftigt knuffa bort TV-profilen. I samband med knuffen så tappade mannen, som även var väldigt berusad, balansen och fick en spark mot benen av en tredje, okänd person.

TV3-stjärna dömd för misshandel.
Bråket eskalerade snabbt. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Då sparkade TV-profilen ner killen så att han föll till marken, och när killen låg på marken så utdelade TV-profilen en spark mot mannens ansikte. 

TV-profilen misshandlade en man på McDonalds.
TV-profilen misshandlade en man på McDonalds. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Mannen svimmade av sparken, och det är just denna spark som TV-profilen åtalades och dömdes för.

Ett vittne berättade i förhör att han såg mannen halvligga på marken. Då gick TV-profilen fram och utdelade en spark mot killens ansikte så att han svimmade av.

TV-profilen dömdes.
TV3-profilen dömdes till samhällstjänst. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

"Han blev alldeles vit i ansiktet så jag trodde nästan han skulle dö. Jag ringde till ambulansen direkt", berättar vittnet i förhör.

Ett annat vittne hade en liknande minnesbild från misshandeln.

"Killen svimmade av sparken och blev liggandes på marken. Det kom blod från munnen. Jag och min kompis försökte hjälpa honom och sedan kom polisen och ambulansen. Jag tror att killen var avsvimmad i ca 10 minuter eller mer tills polisen kom", berättade ett vittne i förhör. 

Mannen ligger avsvimmad på marken.
Misshandeln fångades på film. Här ser vi mannen ligga avsvimmad på marken. Samtidigt håller en vakt på McDonalds borta TV-profilen. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Den man som misshandlades av TV-profilen fick flera skador. Bland annat blev en av hans framtänder så illa medtagen av sparken att tanden var tvungen att dras ut och ersättas med en ny tand. En skruv behövde även sättas in. 

I domen står det att läsa att TV-profilen menade att sparken skulle träffa i mellangärdet, men det fann Tingsrätten helt osannolikt. 

Tingsrätten slår även fast att det våld som TV-profilen utsattes för – en knuff mot bröstet – inte gav profilen rätt att i självförsvar sparka mannen i ansiktet.

Såhär såg offrets skjorta ut efter misshandeln.
Såhär såg offrets skjorta ut efter misshandeln. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Den misshandel som TV-profilen utsatte mannen för betraktades inte som grov, men straffvärdet motsvarar fängelse i fem månader. 

Han dömdes till villkorlig dom med 140 timmar samhällstjänst samt skadestånd till den man han sparkat.

TV-profilen är även dömd för grovt rattfylleri, det brottet begick han år 2014.

Mannen är just nu aktuell i en programserie på TV3. Nyheter24 har sökt MTG som har valt att inte kommentera varför de har gett profilen medialt utrymme.

Den dömda TV-profilen har avböjt att kommentera.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.