Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Youtubestjärnorna hänger ut ungdomar i Klippan efter rasistbilder

Nöje | 28/03/2018 11:17

Antonia "Anty" Johnson, Amir Akrouti, Felica Aveklew och Saga Scott rasar nu mot de rasistiska bilderna som sprids på sociala medier. Bilderna har polisanmälts och rubriceras som hets mot folkgrupp.

Tre ungdomar från kommunen Klippan i Skåne hängs nu ut av Youtubers. Anledningen är att ungdomarna under en maskeradfest kläde ut sig till Ku Klux Klan

På en av bilderna syns en kille, klädd som en klanmedlem, skära halsen av en vit kvinna som är målad med blackface. Som bildtext har de skrivit grova rasistiska ord.

Ungdomar i Klippan tog rasistiska bilder.
Ungdomar i Klippan klädde ut sig till klanmedlem och en kvinna målade blackface.

På en annan bild riktar killen som är utklädd till klanmedlem ett vapen mot samma tjej. I bakgrunden hänger en sydstatsflagga.

De senaste dagarna har bilderna spridits på Instagram och Facebook, och har med all rätt väckt avsky.

Ungdomar i Klippan tog rasistiska bilder.
De här bilderna sprids nu på sociala medier.

Youtubers som Antonia 'Anty' Johnson, Amir Akrouti och Felica Aveklew har alla reagerat på bilderna.

"Nån som har ansiktsbild på dessa? Vill hänga ut dom med tydlig ansiktsbild och fullständigt namn. Ja, jag VILL hänga ut dom. Jag längtar", skriver Amir Akrouti.

"Åh, vilken slump att någon i sällskapet hade denna flaggan i bakfickan, lagom till deras 'skämt'", skriver Amir vidare, och hänger sedan ut en av personerna som syns på bilderna.

Amir Akrouti reagerade starkt på de rasistiska bilderna.
Youtubern Amir Akrouti hängde ut en av ungdomarna. Bildkälla: Instagram

"Jag är mållös. Att detta är en av del av framtiden människor. Nej. Att skämta om rasism är aldrig varken roligt eller okej", skriver Anty och kreddar Instagramkontot  @blackvogue som var först med att uppmärksamma bilderna.

"Det här är så jävla vidrigt", skriver Felicia Aveklew.

Flera Youtubers har reagerat på de sjuka bilderna.
Flera Youtubers har reagerat på de sjuka bilderna. Bildkälla: Svenska Youtubers

Paradise Hotel-profilen Saga Scott, som själv har bott i Klippan, reagerade även hon starkt på de rent ut sagt vidriga bilderna.

"Så detta är det vidrigaste jag sett, Jag SKÄMS så jävla mycket för att ni kommer från stället jag bott på, hur ni kan bete er såhär och att människor inte kommit längre i hur de tänker kring vad de gör", skriver Saga och skriver vidare att hon "hatar Klippan" eftersom det finns så många "idioter på en plats som förstör för de som tycker byn".

"Jag hoppas ni mår riktigt dåligt och förstår vad ni gjort med ert lilla skämt. Ni är 19 år gamla och fullt medvetna om rätt och fel. Det är dags att visa ansvar för sina handlingar, jag är tom på ord", skriver Saga på sin Instagram.

Saga Scott.
Saga Scott rasade över de sjuka bilderna. Bildkälla: Saga Scott på Instagram.

Polisen i Klippan har fått in flera polisanmälningar om bilderna, och det rubriceras som hets mot folkgrupp.

Rickard Gartér är polis i Klippan, och för Helsingsborgs Dagblad berättar han om utredningen.

– Vi är i utredningsfasen och får då utreda den fakta som finns. Jag vill inte kommentera om vi har några misstänkta men det finns personer som är inblandade i detta, vi har inte kommit mycket längre än så, säger han till Helsingsborgs Dagblad.

Ungdomarna har gått ut med en ursäkt där de bland annat skriver att det var "ett misstag" och att det inte kommer att upprepas. 

Straffet för hets mot folkgrupp är allt som oftast dagsböter, i vissa fall har domen även blivit villkorligt.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.