Peg Parnevik berättar om sin bulimi.
Peg Parnevik berättar om sin bulimi. - Foto: Noella Johansson/TT, Erik Simander/TT. Bilden är ett montage.

Peg Parnevik berättar om sin ätstörning: Har haft bulimi i tre år

Peg Parnevik berättar nu för första gången om att hon har lidit av bulimi i tre år, något som hon har hållit undan från omvärlden och sin familj.


Peg Parnevik, 22, berättar nu att hon i nästan tre års tid lidit av ätstörningen bulimi. Det är i veckans avsnitt av i podcasten "Pillowtalk" som hon driver med systern Penny, som Peg öppnar upp sig.

Det här är första gången som Peg berättar om sin sjukdom, och hennes familj har inte vetat om något.

– Jag vill säga förlåt till min familj. Jag vill inte att ni ska tro att ni har gjort något fel, eller att ni inte såg eller att ni inte brydde er. Eller att det är ert fel och att ni är dåliga föräldrar eller syskon. När jag kollar tillbaka så inser jag att jag behövde hjälp, berättar Peg.

Peg Parnevik berättar om sin bulimi. Bildkälla: Instagram.

Det var när Peg började synas i programmet "Parneviks" som osäkerheten blev påtaglig. 

Peg berättar att hon började få kommentarer i stil med att hon hade en "lat kropp" och pikades för att hon "inte tränade". Kommentarerna slog hårt på Peg.

– Jag grät väldigt mycket. Jag har gråtskrikit till Filip att jag bara vill vara en annan person, berättar Peg.

Problemen hade funnits med i bilden redan innan "Parneviks", men det eskalerade förra året.

– Jag kunde spy som minst en gång i veckan och som mest två-ish gånger om dagen. Ska jag vara helt ärlig började allt eskalera när vi blev riktigt kända och folk hade en tendens att jämföra mig med mina systrar, och jag har alltid haft svårt att ta den jämförelsen, berättar Peg i podavsnittet som heter "Det är dags att berätta".

Peg berättar att hennes ex och hennes nuvarande pojkvän Filip Kaspersen Lamprecht är de enda som har vetat om hennes ätstörning.

Peg Parnevik fick stöd av pojkvännen Filip Kaspersen Lamprecht. Bildkälla: Instagram.

Peg pratade med sin dåvarande pojkvän om problemen, och han stöttade henne så gott han kunde. När de sedan gjorde slut så blev bulimin värre.

– Jag kände mig ensam och vilsen, berättar Peg.

Peg berättar om när det var som värst och rädslan för att dö drabbade henne hårt. 

– Jag var rädd för att dö. För det lärde jag mig, att man kan dö av bulimi och det minns jag som riktigt dåliga nätter när jag tänkte att jag verkligen inte vill dö. Jag vill bara sluta och må bra. Jag vill inte dö när jag är 21 år. 

Peg försäkrar sina lyssnare om att hon idag mår mycket bättre. 

Har du eller någon anhörig ätstörningar, eller vill du läsa mer om var du kan vända dig för hjälp och stöd så kan du kontakta riksföreningen mot ätstörningar Frisk & Fri. 

De har även en stödlinje – här kan du läsa mer om den.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Masked Singer anmält fyra gånger: "Obehagligt"

Ryssland efterlyser regimkritisk författare

2 timmar sedan
Den ryska polisen har efterlyst författaren Daria Serenko. Det är ännu ett exempel på det allt hårdare klimatet för regimkritiker i landet.

"Stöld"-regissören: Vi har upplevt rasismen

2 timmar sedan
För regissören Elle Márjá Eira och huvudrollsinnehavaren Elin Oskal är det hat mot samer som skildras i filmen "Stöld" i högsta grad verklighet. Vi upplevde det faktiskt mitt under inspelningen, säger Elle Márjá Eira.

Det måste "Paradise"-deltagarna göra för att få ligga i huset

2 timmar sedan
Den nya säsongen av “Paradise” har haft premiär, och precis som tidigare så finns det strikta regler kring sex och samtycke. – Vi tänkte först det här med tummen upp skulle vara skit-cringe, säger deltagaren Josefine Horst.

Tittarna rasar på Bachelorette: "TV4 vad håller ni på med?"

3 timmar sedan
Bachelorette 2024 rör upp starka känslor. Nu riktas hård kritik mot TV4 och deras casting. En av de som höjer rösten och ifrågasätter kanalens agerande är tv-profilen Parisa Amiri.

Leif Mannerströms plånbok – så mycket tjänar folkkära kocken

3 timmar sedan
Leif Mannerström är en av Sveriges igenkända och folkkära kockar. Om det märks på hans lön? Ja, det skulle man kunna säga. Nyheter24 har tagit en närmre kik på Mannerströms inkomst och bolag.