Måndag 27 Jun
Stockholm

TV4-profilen Lennart Matikainen kandiderar för Alternativ för Sverige

Lennart Matikainen kandiderar för Alternativ för Sverige.
1 av 4
Lennart Matikainen kandiderar för Alternativ för Sverige. Foto: Instagram, Drago Prvulovic/TT Bild. Bilden är ett montage.
Lennart Matikainen kandiderar för Alternativ för Sverige.
2 av 4
Lennart Matikainen kandiderar för Alternativ för Sverige. Foto:
Gustav Kasselstrand, förbundsordförande i Sverigedemokratisk Ungdom år 2011.
3 av 4
Gustav Kasselstrand var tidigare förbundsordförande i Sverigedemokratisk Ungdom år 2011. Foto: Drago Prvulovic / MalmBild AB
Lennart Matikainen.
4 av 4
Lennart Matikainen. Foto:

Den tidigare TV4-profilen Lennart Matikainen kandiderar nu för det högerextrema partiet Alternativ för Sverige. – Han är onekligen en profil, säger partiledaren Gustav Kasselstrand om Lennart till Nyheter24.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den tidigare TV4-profilen Lennart Matikainen, 55, kandiderar nu för det nybildade högerextrema partiet Alternativ för Sverige.

Lennart var tidigare relationscoach i TV4-programmet "Skilsmässohotellet", men kanalen tog tydligt avstånd från Lennart efter att han gjort flera märkliga uttalanden. 

Lennart Matikainen. Bildkälla: Instagram.

Bland annat kallade Lennart ensamkommande flyktingbarn för "skäggbarn", ville utvisa feminister till Sydpolen (!) och visade sitt stöd för den beväpnade nazistgruppen Soldiers of Odin.

– Vi tar kraftigt avstånd från Lennarts uttalanden. Vi förstår och beklagar att många tar illa vid sig. Det han säger är inte förenligt med vår värdegrund om människors lika värde, sa TV4:s programchef Anna Rastner till Nyheter24 då.

TV4 sände trots det de resterande avsnitten av "Skilsmässohotellet" år 2016.

"Han är onekligen en profil"

Nu tycks Lennart ha lämnat TV-drömmen bakom sig och istället satsar han nu på politiken och hittas på plats nummer 24 på Alternativ för Sveriges lista.

Lennart Matikainen kandiderar för Alternativ för Sverige.

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand, som tidigare var verksam inom Sverigedemokraterna, säger till Nyheter24 att det är "jätteroligt" att ha med Lennart.

– Det är väldigt roligt att ha med Lennart på listan. Han vet hur det är att jobba med ”kapten klänningar” i media som säger en sak men som gör något helt annat. Det ska bli jätteroligt att ha med honom, han är onekligen en profil, säger Kasselstrand till Nyheter24.

Gustav Kasselstrand år 2011. Bildkälla: Drago Prvulovic/MalmBild AB/TT Bild

Alternativ för Sverige grundades i mars 2018. Partiets hjärtefråga är att stoppa invandringen och de vill även sätta igång en massiv återvandring. 

De vill även förbjuda tiggeri. Alternativ för Sverige vill dessutom avskaffa presstödet samt lägga ner Sveriges Radio och SVT.

Att rusta upp försvaret och lämna EU är andra frågor som partiet brinner för.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.