R Kelly anklagas för att ha smittat en ung kvinna med en könssjukdom.
R Kelly anklagas för att ha smittat en ung kvinna med en könssjukdom. - Foto: M. Spencer Green/AP/TT, Instagram. Bilden är ett montage.

R.Kelly anklagas för att ha smittat ung kvinna med en könssjukdom

R'n'B-stjärnan R. Kelly, 51, anklagas nu för att ha drogat en ung kvinna, gett henne alkohol när hon var underårig och medvetet smittat henne med en könssjukdom. Kvinnan har anmält Kelly till polisen.


R. Kelly, eller Robert Sylvester Kelly som han egentligen heter, är r'n'b-stjärnan som har sålt över 60 miljoner album och har gjort hits som "I believe I can fly" och "Ignition". 

R. Kelly har under flera års tid anklagats för flera fall av sexuella övergrepp, och förra året skrev Buzzfeed att stjärnan håller unga kvinnor mot deras vilja i en sexsekt.  

Nu anklagas Kelly igen för flera grova brott – bland annat ska han medvetet ha smittat en ung kvinna med en könssjukdom, samt drogat henne.

Det var den 9 april som kvinnan i Dallas anmälde Kelly till polisen, och hon säger att han medvetet smittade henne med en könssjukdom under deras åtta månader långa förhållande som inleddes när hon var 19 år gammal. 

R. Kelly. Bildkälla: Instagram.

Kvinnan avslutade relationen med Kelly när hans våldsamma och kontrollerande beteende eskalerade.

Kvinnans advokat, Lee Merritt, berättar mer ingående om anklagelserna för Huffington Post.

– Hon föll offer för flera fall av brott av Kelly. Bland annat olaglig fasthållning och han gav henne även alkohol och illegala droger när hon var underårig. Då han har medvetet har smittat henne med en könssjukdom så faller det även under misshandel. Dessa brott skedde medan Kelly försökte grooma henne att gå med i hans sexsekt, skriver advokaten.

Kelly, 51, förnekar alla anklagelser, skriver Huffington Post.

2007 stod Kelly inför rätta efter att ha spelat in en sexfilm med en 14-årig flicka, och han anklagades för bland annat barnporrinnehav. Kelly dömdes aldrig.

Förra året trädde även Kellys ex-flickvän Kitti Jones fram och sa att han misshandlat henne, utsatt henne för sexuella trakasserier och svultit henne under deras två års långa förhållande. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!