Stockholm

Isabella Löwengrips miljonlögn avslöjad – juristen: "Kan vara bedrägeri"

1 av 2
2 av 2

Det är Bloggbevakning som tagit del av statistik som visar att Isabella "Blondinbella" Löwengrip ljugit om antalet bloggbesökare hon har. Och det är ganska rejäla siffror det handlar om.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela

Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 27, har under årens lopp gått från modeguru och bloggerska till entreprenör med miljonföretag. 

Isabella berättar ofta att hon har Nordens största blogg med hela 1.5 miljoner unika besökare i veckan och när Veckans Affärer skulle utse näringslivets mäktigaste kvinna så var det ingen annan än Isabella Löwengrip som fick kliva upp på scenen för att – tillsammans med Kerstin Hessius – ta emot utmärkelsen

Men nu har Bloggbevakning kommit över statistik som visar någonting helt annat. 

"Överdriver med 1,3 miljoner"

Bloggbevakning har tagit del av uppgifter som slutligen bekräftades av United Influencers som har hand om Isabellas blogg. Uppgifterna visar att Blondinbellas trafik ligger på omkring 250 000 besök i veckan. Vilket alltså är omkring 1,3 miljoner besökare mindre än vad hon säger i sin marknadsföring. 

Bildkälla: Bloggbevakning.

De företag som betalat för att exponeras för Bellas blogg har hela tiden trott att deras reklam når ut till fler än vad den egentligen når ut till, och betalat efter det. Detta kan enligt advokater som Bloggbevakning varit i kontakt med, klassas som avtalsbrott och bedrägeri. 

"Jag har varit i kontakt med flera advokater som fått ta del av uppgifterna och som menar på att detta kan röra sig om både avtalsbrott och bedrägeri, men hur de företag som eventuellt betalat för samarbeten med Isabella utifrån de här felaktiga siffrorna kommer agera får tiden utvisa", skriver Bloggbevakning.

Bloggbevakning har sökt kontakt med Isabella och de som jobbar i hennes team, men utan framgång. 

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.