Söndag 28 Nov
Stockholm

Sveriges Annonsörer riktar kritik mot Isabella Löwengrip

Isabella "Blondinbella" Löwengrip har hamnat i ordentligt blåsväder efter att ha ljugit om hur många läsare hon har på sin blogg. "Bedrägligt", tycker Svenska Annonsörer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var tidigare i veckan som Bloggbevakning kunde avslöja att bloggdrottningen och entreprenören Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 27, ljugit rejält om antalet bloggbesök hon har varje vecka.

Bella har i sin marknadsföring hävdat att hon har 1,5 miljoner besökare i veckan. Detta medan siffran ligger på cirka 250 000 i veckan. Detta är alltså en överdrift på 1,3 miljoner. Enligt jurister som Bloggbevakning tog kontakt med kan det här röra sig om avtalsbrott och bedrägeri. Detta då bland annat företagen som betalar för att exponeras på Isabellas blogg förutsätter att deras reklam når ut till fler än vad det egentligen är. 

Bella i sin tur menar att hon syftat på alla sina sociala kanaler, alltså inte bara bloggen. 

Bloggbevakning har efter Bellas svar försökt att nå hennes med ytterligare frågor. Men Bella vill inte svara. Frågorna hon inte velat svara på är följande:

Stämmer det att du hade ett exklusivt avtal – som omfattade alla dina kommersiella rättigheter – med United Influencers där du fick en fast lön på 400 000 kr/månaden oavsett vilka sponsrade inlägg de sålde in på dig och som du publicerade?

Att utan United Influencers vetskap sälja samarbeten vid sidan om till andra företag som du gjort, strider inte det mot avtalet?

Stämmer det att du kontaktat företag på Instagram i jakt efter samarbeten där du använder dig av siffran 1.5 miljon när du beskriver din blogg?

Enligt uppgift så var det United Influencers som sa upp avtalet med dig, inte tvärt om som du hävdar överallt.

Om du inte har någonting att dölja så har du väl heller ingenting emot att jag får tillgång till din statistik för 12 månader bakåt för att se om det du påstår – och som jag menar är lögn – stämmer?

Ett företag som nu riktar stark kritik mot Isabella är Svenska Annonsörer, som till och med kallar det hela "bedrägligt".

Isabella har fortfarande inte svarat på kritiken. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela