G-Eazy dömd i Sverige.
G-Eazy - Foto: TT

Efter bråket på Stureplansklubben – nu har G-Eazy dömts

Under fredagsmåndagen åtalades världsartisten G-Eazy efter ett stort bråk på klubb i Stockholm. Samma dag dömdes han på alla punkter.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det var under torsdagen som det rapporterades om att G-Eazy, Gerard Earl Gillum, och annan världsartist hamnat i stort bråk på en klubb i Stockholm. G-Eazy greps och begärdes häktad.

Under fredagen åtalades han och samma dag dömdes världsartisten G-Eazy till 80 000 kronor i dagsböter, skadestånd på 60 000 kronor och 800 kronor till brottsofferjouren för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott. Narkotikabrottet var gällande eget innehav av kokain, skriver Aftonbladet. 

G-Eazy dömdes i Sverige efter bråk på nattklubb. Bildkälla: TT

Under rättegången ska rapparen ha uttryckt ånger och sagt att det inte är likt honom att bete sig på det viset. Han ska också ha önskat att inte få fängelse utan böter istället. Och varit öppen för att komma tillbaka till Sverige för att göra samhällstjänst.

– Jag är väldigt ledsen och vill be om ursäkt för allt jag har gjort. Det ligger inte i min karaktär. Jag är inte våldsam som person och det här är det första bråket jag varit med om sen jag var liten. Det är inte en reflektion av min dignitet. Jag mår väldigt dåligt och jag ber om ursäkt från botten av mitt hjärta, sa han och vände sig mot målsägande, skriver Aftonbladet.

G-Eazys rättegång. Bildkälla: TT

G-Eazy släpptes direkt på fri fot vilket betyder att han direkt kan fortsätta sin turné. 

TV: Domstol har bestämt att 23 månader gamla Alfie Evans ska dö

Läs också om den svenska 22-åriga Instagramprofilen som är misstänkt för mord

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Lyssnar du på G-Eazys musik?
Tack för din röst!