Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter bråket på Stureplansklubben – nu har G-Eazy dömts

- 04/05/2018, 17:01 -

Under fredagsmåndagen åtalades världsartisten G-Eazy efter ett stort bråk på klubb i Stockholm. Samma dag dömdes han på alla punkter.

Det var under torsdagen som det rapporterades om att G-Eazy, Gerard Earl Gillum, och annan världsartist hamnat i stort bråk på en klubb i Stockholm. G-Eazy greps och begärdes häktad.

Under fredagen åtalades han och samma dag dömdes världsartisten G-Eazy till 80 000 kronor i dagsböter, skadestånd på 60 000 kronor och 800 kronor till brottsofferjouren för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott. Narkotikabrottet var gällande eget innehav av kokain, skriver Aftonbladet. 

G-Easy
G-Eazy dömdes i Sverige efter bråk på nattklubb. Bildkälla: TT

Under rättegången ska rapparen ha uttryckt ånger och sagt att det inte är likt honom att bete sig på det viset. Han ska också ha önskat att inte få fängelse utan böter istället. Och varit öppen för att komma tillbaka till Sverige för att göra samhällstjänst.

– Jag är väldigt ledsen och vill be om ursäkt för allt jag har gjort. Det ligger inte i min karaktär. Jag är inte våldsam som person och det här är det första bråket jag varit med om sen jag var liten. Det är inte en reflektion av min dignitet. Jag mår väldigt dåligt och jag ber om ursäkt från botten av mitt hjärta, sa han och vände sig mot målsägande, skriver Aftonbladet.

Gerard rapppare
G-Eazys rättegång. Bildkälla: TT

G-Eazy släpptes direkt på fri fot vilket betyder att han direkt kan fortsätta sin turné. 

TV: Domstol har bestämt att 23 månader gamla Alfie Evans ska dö

Läs också om den svenska 22-åriga Instagramprofilen som är misstänkt för mord

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Lyssnar du på G-Eazys musik?