G-Eazy dömd i Sverige.
G-Eazy - Foto: TT

Efter bråket på Stureplansklubben – nu har G-Eazy dömts

Under fredagsmåndagen åtalades världsartisten G-Eazy efter ett stort bråk på klubb i Stockholm. Samma dag dömdes han på alla punkter.


Det var under torsdagen som det rapporterades om att G-Eazy, Gerard Earl Gillum, och annan världsartist hamnat i stort bråk på en klubb i Stockholm. G-Eazy greps och begärdes häktad.

Under fredagen åtalades han och samma dag dömdes världsartisten G-Eazy till 80 000 kronor i dagsböter, skadestånd på 60 000 kronor och 800 kronor till brottsofferjouren för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott. Narkotikabrottet var gällande eget innehav av kokain, skriver Aftonbladet. 

G-Eazy dömdes i Sverige efter bråk på nattklubb. Bildkälla: TT

Under rättegången ska rapparen ha uttryckt ånger och sagt att det inte är likt honom att bete sig på det viset. Han ska också ha önskat att inte få fängelse utan böter istället. Och varit öppen för att komma tillbaka till Sverige för att göra samhällstjänst.

– Jag är väldigt ledsen och vill be om ursäkt för allt jag har gjort. Det ligger inte i min karaktär. Jag är inte våldsam som person och det här är det första bråket jag varit med om sen jag var liten. Det är inte en reflektion av min dignitet. Jag mår väldigt dåligt och jag ber om ursäkt från botten av mitt hjärta, sa han och vände sig mot målsägande, skriver Aftonbladet.

G-Eazys rättegång. Bildkälla: TT

G-Eazy släpptes direkt på fri fot vilket betyder att han direkt kan fortsätta sin turné. 

TV: Domstol har bestämt att 23 månader gamla Alfie Evans ska dö

Läs också om den svenska 22-åriga Instagramprofilen som är misstänkt för mord

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Lyssnar du på G-Eazys musik?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

1 timme sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

1 timme sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

2 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

3 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.