Måndag 27 Sep
Stockholm

Därför skrattar alla åt Benjamin Ingrossos efternamn i Portugal

Benjamin Ingrosso tävlar i kvällens Eurovision 2018.
Benjamin Ingrosso. Foto: TT/Instagram

Benjamin Ingrosso har under sin tid borta i Portugal börjat märka av att folk fnissar åt honom så fort han blir presenterad. Men det har en väldigt naturlig förklaring.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under torsdagskvällen som svenska folket kunde dra en suck av lättnad när Eurovision-jury ropade ut att Benjamin Ingrosso gått vidare i andra semifinalen. Lyckan var total och på Instagram kunde man se Benjamin gå ut och fira rejält tillsammans med sitt team och sin familj.

På lördag deltar Benjamin i sluttävlingen i Portugal och allas nervositet börjar bli påtaglig. Men då är det skönt med saker som kan lätta upp stämningen lite. 

På lördag tävlar Benjamin Ingrosso om första platsen i Eurovision Song Contest 2018. Bildkälla: TT

Det är nämligen så att Benjamin börjat märka av att många portugiser fnissar till varje gång han blir presenterad eller välkomnad upp på scenen, och förstod inte riktigt varför. Han frågade runt lite men de flesta duckade för av att svara på frågan. Och nu har Nöjesbladet tagit reda på varför.

"Det betyder det"

Det är Benjamins efternamn som är boven i hela skrattdramat. "In grosso" bokstavligen betyder ”stor inuti” eller då att man "får någonting stort i sig". 

När Benjamin själv får frågan om det hela svarar han med glimten i ögat till Nöjesbladet och säger att han ser det hela som en rolig grej. 

Detta och mycket mycket mer tar Simon och Gabriella upp i veckans Schlagerspaning. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tittar du på Eurovision?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela