Benjamin Ingrosso

Benjamin Daniele Wahlgren Ingrosso föddes den 14 september 1997 i Danderyd. Benjamin inledde sin karriärsbana redan som liten, då som musikalartist och i Lilla Melodifestivalen år 2006 med låten ''Hej Sofia''. Idag är Benjamin artist, låtskrivare och toppar Spotifys listor. 


Hans familj består av mamma Pernilla Wahlgren, pappa Emilio Ingrosso och syskonen Oliver Ingrosso, Bianca Ingrosso och Theo Wahlgren


Benjamin Ingrosso har bland annat vunnit Melodifestivalen


När Benjamin var 16 år deltog han i programmet Let's Dance. Han vann programmet och fick en vinst på 400 000 kronor. Benjamin deltog i Melodifestivalen år 2017 med bidraget "Good Lovin", där han kom på en femte plats. Året senare bidrog han med låten ''Dance You Of'' och lyckades vinna hela tävlingen, i Eurovison hamnade han på en sjunde plats.


30 maj 2018 startade Benjamin en podd med sin bästa vän Felix Sandman som heter ''Livets liv''. Tillsammans har vännerna varit ute på turné med deras album.


Benjamin syns ofta i "Wahlgrens värld" med sin kända syster Bianca och hans mamma Pernilla. 


Ni hittar Benjamins låtar på Spotify under namnet Benjamin Ingrosso och på Instagram under namnet @benjaminingrosso med 579 000 följare. 


Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso. Bildkälla: Stina Stjernkvist.
idag 14:16
Benjamin Ingrosso har gjort en raketkarriär – från tre personer i publiken till en slutsåld Europaturné. Men hur mår han när rampljuset slocknar?
2 dagar sedan 16:21
Benjamin Ingrosso är i skrivande stund ute på sin Europaturné. Ett av stoppen var i Madrid – och där råkade det hända en sak som inte hänt tidigare.
20 Apr, 07:16
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.
2 Apr, 11:37
Hans Wahlgren är en svensk skådespelare. Här kan du läsa allt om Hans Wahlgren: fru, barn, barnbarn, sjukdom och filmer och tv-program.
20 Mar, 14:14
Benjamin Ingrosso får en egen dokumentärserie i vår. "This is Benjamin Ingrosso" får premiär i samband med att den nya strömningstjänsten Max, som är en sammanslagning av HBO Max och Discovery+, lanseras i Sverige i vår.
15 Mar, 20:11
Bianca Ingrosso berättar i "Carina Bergfeldt" i SVT om vad som gör henne avundsjuk på lillebror Benjamin Ingrossos kompisar.
13 Mar, 14:54
Att syskonen Ingrosso inte är några blyga violer – det är det ingen tvekan om. I synnerhet när det kommer till att kommentera på varandras bilder.
7 Mar, 15:58
Inför lördagens final i Melodifestivalen ställer sig alla frågan: kommer två norrmän att representera Sverige i Eurovision? Det verkar som att svenska folket skulle tycka att det var okej, säger Marcus & Martinus.
27 Feb, 11:45
Benjamin Ingrosso har flyttat in i sin drömvåning där det inte snålats på något. Utöver en underbar balkong i söderläge och en sanslös takhöjd så har Benjamin Ingrosso även riktigt kända grannar i trendiga Vasastan.
23 Feb, 11:29
Trots att det var många år sedan som Benjamin Ingrosso och Linnea Widmark gjorde slut så kan han nog räkna med hennes stöd länge till.
11 Feb, 17:54
Bianca Ingrosso befinner sig på solsemester som hon gärna skyltar med på Instagram. Det får Benjamin Ingrosso att lägga en diss.
6 Feb, 00:02
QX-galans två stora vinnare Elecktra och Ellen Krauss har båda slagit igenom efter att ha medverkat i populära tv-program under förra året. Countrypopartisten Ellen Krauss, som fick sitt publika genombrott i "Så mycket bättre", tilldelades galans tyngsta pris årets hbtq.
1 Feb, 10:02
Förra veckan blev det klart att The National spelar på sommarens Way Out West. Nu fylls festivalen i Göteborg på med bandet Big Thief och artisten Sampha, enligt ett pressmeddelande.
26 Jan, 21:28
Ant Wan och Veronica Maggio är P3 Guld-galans stora vinnare med två priser vardera. Rapparen utsågs till årets artist och bästa liveartist, medan popdrottningen nu har statusen ikon. Dessutom belönades hon för årets bästa textrad.
19 Jan, 10:10
Tunga namn som Benjamin Ingrosso, Icona Pop och Lars Winnerbäck finns bland de artister som uppträder på årets P3 Guldgala. Men även nykomlingar som Yaeger, Dina Ögon och rapparen Adaam gästar galan.
9 Jan, 21:34
Christina Schollin göra en rejäl miss på sitt Instagramkonto. Bildtexten som hörde till hennes inlägg var nämligen rejält felskriven...
1 Jan, 18:25
Artisten Benjamin Ingrosso är vass i köket och under nyårsafton bjuder han sin familj och vänner på en riktig lyxmeny.
27 Dec 2023, 22:01
Den 24 december fyllde den folkkära realityprofilen Pernilla Wahlgren 56 år. Det uppmärksammades med en överraskning som var chockerande.
27 Dec 2023, 06:06
Zara Larsson och Jennifer Lopez släpper nytt, Taylor Swift spelar tre kvällar i Sverige och Bolaget följer upp succén med sin största turné hittills. Här är de största musikhändelserna i början av nästa år.
24 Dec 2023, 09:00
Benjamin Ingrosso spelar på Way Out West 2024. Artisten åker ut på turné under sommaren och ett av stoppen blir festivalen i Slottsskogen som äger rum 8–10 augusti.
1 2 3 4 ... 12