Nellie
Nellie Berntsson har en egen serie "Nellie" som startar ikväll. - Foto: Bildkälla: gonzanellie/Instagram

Nellie Berntsson om svåra tiden i skolan: "Jag blev mobbad"

Influencer, bloggare, ryttare och nu ett eget program på Viafree. Nyheter24 träffade Nellie Berntsson, 17, för att prata om planerna inför 18-årsdagen, hennes program och såklart om hennes nya kärlek Kevin.


Ni har nog alla hört talas om Nellie Berntsson, 17, som började blogga redan som nioåring.

Nellie är en duktig ryttare som bor utanför Ystad. Hon är också influencer och bloggare, bland annat har hon 376 000 följare på Instagram och nästan lika många läsare på bloggen.

Nu är hon aktuell med realityserien ”Nellie” på Viafree som kommer att handla om henne själv och allt hon gör om dagarna. Allt från när hon är i stallet, när hon tävlar med sin häst, till fotograferingar och resor. 

Nyheter24 passade på att prata med Nellie om mobbing, hennes stora kärlek Kevin, framtidsplaner och känslan över att fylla 18 år och bli myndig.

Ungefär 60 000 barn och unga i Sverige utsätts för mobbing varje år, enligt organisationen Friends som jobbar mot mobbing.

Nellie själv har varit utsatt för mobbing och utfrysning och har skrivit väldigt mycket om det på sin blogg. Hon berättar att det inte finns något som hon går igång på lika mycket som när hon hör ordet mobbing, utanförskap eller att ungdomar mår dåligt på grund av det.

– Jag blir så förbannad. Det är säkert för att jag själv har blivit utsatt för just mobbing och utanförskap. Jag hade det sjukt svårt i skolan på grund av det. 

Nellies tid som mobbad, att det var en jobbig tid för henne och vad hon gick igenom kommer hon att prata om väldigt mycket i sitt program. 

– Jag tycker att med den makten jag har på sociala medier, så kan jag hjälpa till att prata om mobbing och kanske pusha och hjälpa de människorna som är utsatta.

Nellie Berntsson är nu aktuell med sin egna serie på Viafree "Nellie". Bildkälla: gonzanellie/Instagram

Nellie bor idag hos sina föräldrar utanför Ystad men hon har stora planer till hösten då hon fyller 18 år. 

– Det är så mycket man kan och vill göra när man blir myndig. Jag vill ta körkort, flytta hemifrån, köpa bil. Jag vill mycket helt enkelt, berättar Nellie och skrattar.

Se hela intervjun med Nellie i klippet ovan. Där berättar hon om kärleken, ridsporten och hennes drömmar om att flytta utomlands. 

Programmet Nellie har premiär ikväll på Viafree. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Vet du vem Nellie Berntsson är?
Tack för din röst!