Fansen rasar efter Margaux Dietz bild

Margaux Dietz poserar tillsammans med Viktor Frisk på en somrig bild som togs under en dagsfest i goda vänners lag. Men följarnas fokus hamnade på någonting helt annat än sol och festiligheter.


Margaux Dietz, 27, slog igenom med dunder och brak när hon för cirka ett år sedan publicerade en video på Youtube där man får följa (hela) hennes förlossning. Videon har setts över en miljon gånger och hon har hyllats av tusentals. Margaux fick sig även en välförtjänt plats i Let's Dance samt att hon idag driver en välbesökt blogg där hon skriver om livet som influenser och mamma. 

Under lördagens stora gala Guldtuben 2018 regerade Margaux tillsammans med Bianca Ingrosso och hon kammade hem hela tre priser, bland annat för årets profil. Hon tackade ödmjukast sina fans och alla som röstat fram henne, och det är allmänt känt att Margaux har en väldigt lojal följarskara. Men nu har några av dem vänt sig emot henne. 

"Ingen förebild"

Det var under onsdagen som Margaux publicerade en bild på sig själv och vännen Viktor Frisk. De goda vännerna poserar i badkläder som de har på sig under en dagsfest och båda ser ut att ha det riktigt trevligt.

Kommentarsfältet på Margaux och Viktors bild fullkomligt exploderade då några av fansen anser att Margaux borde "tänka på vilka signaler hon sänder ut", medan resten av fanskaran försvarar henne och säger att "ingen har rätt att kommentera hennes kropp".

Men Margaux följare reagerade på någonting helt annat – nämligen hennes kropp. Många av dem ansåg nämligen att hon "ser skrämmande smal ut" och att hon på grund av det "förhoppningsvis leder sina följare i rätt riktigt". 

"Hoppas du inte tar illa upp det är bara en fråga och inget illa menat mot dig men har du typ någon ärtstörning som t.ex bulimi eller anorexia eller är du bara naturligt smal?"

"Jag håller faktiskt med om att man inte ska kommentera andras kroppar, men när det är ett stort problem i samhället med att skeva kroppsideal förmedlas via medier och att så många unga faktiskt ser upp till dessa Youtubers och influencers, även om inte Margaux aktivt verbalt pushar åt fel håll så kan en sådan här bild räcka för att någon ska vilja eftersträva att se ut som hon och kanske inte väljer den mest hälsosamma vägen. Jag tycker att om man är en influencer innebär det ett visst ansvar, särskilt när man är så stor som Margaux är"

Profilen själv har nu svarat i kommentarsfältet där hon skriver att hon anser det konstigt att någon vill klanka ned på hennes kropp och att "tjejer borde hålla ihop".

"Gillar dig Margaux för många saker, men tyvärr tycker jag att du ser ohälsosamt smal ut på många bilder och blir därav lite mörkrädd när jag ser hur många unga vill ta efter dig. Du kanske är hälsosam, men de som strävar efter att bli som dig kanske inte väljer den hälsosamma vägen"

Margaux har tidigare sagt att hon är byggt som hon är och att hon äter och mår bra samt aldrig skulle vilja bidra till någon slags vikthets. Bildkälla: Margaux Dietz Instagram.

Profilen har valt att svara kort i kommentarsfältet med orden:

"Vad ger dig rätten att kommentera min kropp. Ska inte vi tjejer hålla ihop?"

Hon möter även stort stöd från andra följare som skriver att hon ska bortse ifrån kommentarerna som säger att hon triggar till smalhets. 

Läs mer:

Det här visste du antagligen inte om Margaux Dietz

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

2 timmar sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

3 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...