Tisdag 7 Dec
Stockholm

Därför bryter Agnes och Abbey Arrhult med Joakim Lundell

Arrhult lämnar Joakim Lundell.
Arrhult lämnar Joakim Lundell. Foto: Instagram/arrhult. Bilden är ett montage.

Syskonen Agnes och Abbey Arrhult slog igenom tillsammans med Joakim Lundell och megahits som "Monster" och "All I need". Men nu väljer de att gå vidare och vända blad – utan Joakim.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Syskonen Agnes och Abbey Arrhult skulle egentligen ha tävlat mot varandra i talangtävling – men då kom deras mamma på den briljanta idén att de skulle tävla tillsammans istället. Det blev startskottet för Arrhult. 

De slog igenom ordentligt när de gjorde låtarna "Monster" och "All I need" tillsammans med Joakim Lundell

Deras framgångssaga med Lundell har resulterat i nästan 95 miljoner streams på Spotify. 

Agnes och Abbey Arrhult. Bildkälla: Instagram/arrhult

Men nu väljer syskonen att sätta punkt för det fruktsamma samarbetet med Joakim Lundell. Tidigare i veckan gästade Abbey och Agnes Nyhetsmorgon i TV4 och då berättade de varför de nu lämnar den populära Youtubeprofilen bakom sig. 

– Det har varit tanken ända sedan början för att vi har ju alltid gjort musik tillsammans och haft våra egna drömmar. Sen att vi kom på Jocke-spåret var mer en rolig grej, en spontan grej, säger Abbey, 19. 

– Vi hade ju inte tänkt att vi skulle vara som ett band, säger Agnes som nyligen fyllde 17 år.

I Nyhetsmorgon berättar Agnes att de är redo att nu stå på egna ben, och Abbey avslöjar även att den könskorrigering som tidigare var planerad nu är lagd på is. 

Agnes och Abbey Arrhult i Nyhetsmorgon. Bildkälla: TV4

– Jag kom på den här vågen när Caitlyn Jenner kom ut och jag har experimenterat med feminina saker sedan jag var väldigt ung, och jag tänkte att jag var transsexuell eftersom jag kände igen mig i deras story. Då blev jag väldigt påverkad av andra. När det gäller stora beslut så tänker man inte alltid klart. Jag hoppade in i det och tänkte inte på konsekvenserna, säger Abbey.

– Det är väldigt stora konsekvenser med att göra en könskorrigering, säger Abbey.

På frågan om vad Abbey idag använder för pronomen svarar Abbey:

– Just nu är jag bara Abbey. Om du kallar mig för hon nu eller för han nu, det skulle inte spela någon roll, säger Abbey.

Arrhult är i skrivande stund aktuella med låten "1999" som är en hyllning till popstjärnan Prince. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela