Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför söker Zara Larsson hjälp hos en psykolog

Nöje | 06/06/2018 17:49

Den svenska stjärnan Zara Larsson har nu börjat gå i terapi – och nu berättar hon för sina fans om varför hon valde att slutligen öka professionell hjälp.

Det var på Instagram som sångerskan Zara Larsson, 20, avslöjade nyheten för sina fans. Den svenska stjärnan har nämligen börjat gå i terapi – och nu peppar hon andra som behöver hjälp att ta för sig.

– Om någon ser det här och också har funderat på att träffa någon att prata med så är det här är ett tecken. Om jag gör det kan ni också göra det. Ta hand om er och framför allt er mentala hälsa för det är väldigt viktigt, säger Zara.

Det här är första gången som Zara går och träffar en psykolog och hon var riktigt nervös innan besöket.

– Jag har varit i andra typer av terapi för olika saker, men jag har aldrig varit och pratat med någon om allt. Ångest. Livet, säger Zara.

Efter det första psykologbesöket så uppdaterade Zara sina fans om hur det hade gått.

Zara säger att eftersom det var första gången så gick de inte alltför mycket på djupet men att hon absolut ska gå tillbaka och träffa psykologen.

Zara Larsson.
Zara Larsson är nöjd med sin nya psykolog. Härligt! Bildkälla: Claudio Brescani/TT Bild

– Jag lever, jag är inte hjärntvättad eller manipulerad som vissa verkar tro. Det är inte vad terapi handlar om. Kvinnan jag pratade med var helt otrolig, säger Zara i sin Instagram Story.

Zara säger att hon nu ska satsa på sitt mående, och tillägger att hon själv tidigare har tipsat folk om att uppsöka en psykolog men att hon själv inte har gjort det.

Zara har tidigare visat var hon står när det gäller psykisk ohälsa. I april förra året så kritiserade hon bland annat den hajpade Netflix-serien "13 reasons why" som är producerad av Selena Gomez.

– Jag tycker att den romantiserar hämndsjälvmord och den tar inte upp psykisk sjukdom eller depression överhuvudtaget, skrev Zara bland annat.

– Jag förstår budskapet, men serien är inte min kopp te. För overkligt för mig. Men det är bara jag, skrev hon även.

Kort därefter möttes Zara av en hatstorm från Selenas fans och Zara valde då att ta bort i princip alla sina tidigare tweets och börja om på ny kula.