Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lulu Carter efter Martin Timells friande dom: "Känner sorg och frustration "

Nöje | 08/06/2018 13:05

Det var under fredagen den 8 juni som domen slogs fast – Martin Timell frikänns från misstänkte våldtäkten. Nu har kollegan Lulu Carter uttalat sig.

Det var under fredagsförmiddagen som domen slogs fast – Martin Timell frias från våltäktsanklagelserna.

Det var den 30 oktober 2017 som den tidigare TV4-profilen och "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell, 60, polisanmäldes för en våldtäkt. 

Våldtäkten ska ha ägt rum år 2008 på en jobbfest för "Äntligen hemma" på Timells landställe på Mjölkö i Stockholms skärgård. Kvinnan valde att anmäla profilen i samband med den uppmärksammade #metoo-rörelsen.

En av de som var med och satte igång #metoo-rörelsen här i Sverige var TV4-profilen Lulu Carter som i många år varit kollega med Timell. Startskottet kom när Lulu publicerade en delad bild på Harvey Weinstein och Timell tillsammans med texten "Timell = TV4's egen Harvey Weinstein". 

Lulu Carter var en av de som satte igång #metoo-rörelsen i Sverige. Bilkälla: TT

Weinstein har anklagats för flera sexuella trakasserier, övergrepp och våldtäkter. Skådespelerskor som Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Rose McGowan, Lea Seydoux och Cara Delevingne vittnade alla om de fruktansvärda handlingar som Harvey har utsatt dom för.

"Jag känner sorg"

Efter fredagens friande dom tog Nöjesbladet kontakt med Lulu, som valde att svara med ett kort sms 

"Den friande domen visar att rättsystemet har en lång bit kvar för att skydda dagens kvinnor. Jag känner sorg för den utsatta kvinnan och kvinnor överlag i Sverige", skriver hon till Nöjesbladet. och fortsätter. 

”Det som är nytt i dag är att kvinnor vågar anmäla, det måste vi fortsätta med. Sen får vi hoppas att rättsystemet vågar tro på oss så småningom och inte bara ser till teknisk bevisning utan även andra faktorer som är uppenbara för en som vågar se och förstå brottsoffer.”

”Sorg och frustration, det känner jag över frikännandet. Det kändes jobbigt att berätta det för min dotter när hon ringde, och det kommer att bli jobbigt att prata med alla andra kvinnor som kommer höra av sig under dagen. Förhoppningen var ju att ingen kvinna längre skulle behöva säga MeToo.”, avslutar hon.