Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Raseri efter att prins George, 4, lekte med plastvapen

Nöje | 11/06/2018 17:03

Den brittiska kungafamiljen möts nu av hård kritik efter att prins George, 4, sågs leka med en pistol och en kniv i plast.

Den brittiska kungafamiljen möts nu av massiv kritik i England. Anledningen är att prins William och Kates son prins George, 4, sågs leka med en pistol, kniv och även handbojor – allt tillverkat av plast. 

Det kanske inte låter särskilt farligt – men på grund av det rådande läget i England med en eskalerande våldsvåg där hela 74 mordutredningar är inledda bara i London – så har många reagerat på den blivande kungens leksaker. 

Vid ett tillfälle sågs även George rikta plastvapnet mot hans mammas haka, skriver brittiska tidningen Mirror

Prins George leker med plastvapen.
Prins George leker med plastvapen. Bildkälla: Stella Pictures.

På Twitter har känslorna och åsikterna gått varma.

"Sorgligt att se George leka med en pistol när hela landet lider av kriminaliteten som utgörs av pistoler och knivar".

"Det hade varit bättre om han lekte med en leksaksbil eller en fotboll. Sorgligt nog kommer kungligheterna aldrig att förändras".

"Inget barn i den åldern borde se på en pistol som en leksak. Den ser alldeles för verklig ut. Och jag ÄLSKAR prins George, missförstå mig inte". 

"Bilden på prins George och hans leksaksvapen är triggande för många. Svarta mödrar i USA måste lära sina söner att de inte kan leka med någonting (en leksakspistol, en mobiltelefon osv) eftersom en polisman kan hävda att det såg ut som en riktig pistol. De här killarnas liv hänger på det".

Prins George
Kungafamiljen har mött hård kritik efter att prins George lekte med plastvapen. Bildkälla: Stella Pictures

Andra tyckte att kritiken var befängd och överdriven. 

"Han är ett barn och han leker förmodligen tjuv och polis! Folk är så dramatiska".

En annan skrev: 

"Prins George lekte med en leksakspistol? Vad spelar det för roll? Det är en leksak! Folk måste lugna ner sig och låta andra vara föräldrar på det vis de tycker är bra så länge de inte skadar sina barn".

En presstalesman för den brittiska kungafamiljen har valt att inte kommentera kritiken som riktats mot prinsens leksaker.

Prins George.
Prins George lekte med ett par plasthandbojor. Bildkälla: Stella Pictures.


Ok att leka med plastvapen?