Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ulrika Forsberg om cancerbeskedet: "Läkarna hade fel"

Nöje | 14/06/2018 14:19

Paradise Hotel-profilen och mamma-bloggaren Ulrika Forsberg fick för ett par veckor sedan ett cancerbesked som vände upp och ned på hela hennes tillvaro. Men nu har hon fått ett nytt besked.

Alla minns vi säsongernas säsong – Paradise Hotel 2014. Efter ett par års uppehåll var tittarsuccén tillbaka med dunder och brak, och in klev profiler som Saga ScottKristian TäljebladEric HagbergPaulina "Paow" Danielsson och Ulrika Forsberg.

Norrlandstjejen Ulrika, 26, fångade snabbt svenska folkets hjärta och skulle komma att bli en av säsongens stora favoriter. Efter sitt deltagande har Ulrika gift sig med sin kärlek, skaffat två barn och har drivit en välbesökt mammablogg. 

Men nyligen fick hennes liv en drastisk vändning. Ulrika gick nyligen ut med det fruktansvärda beskedet att hon misstänks ha drabbats av skelettcancer. 

Det var efter en lång tid smärta i höften som hon åkte in för en undersökning och efter en del prover kunde läkarna konstatera att Ulrika hade en cancertumör på höften.

Ulrika skrev i sina inlägg att läkarna hittat dottertumörer på skelettet, men att de fortfarande letar ett huvudtumör. Bildkälla: Ulrika Forsberg Instagram

"Ska jag inte ens få fylla 30 å mina barn ens fylla 5? Låt allting bara vara en dröm! Låt de säga att mitt skelett bara växt konstigt, att det är bara att ta bort.. vad som helst! Säg att allt kommer försvinna! Annars kommer mitt hjärta blöda sönder innan cancern tar mig", skrev Ulrika, för cirka 10 dagar sedan efter att hon fått beskedet. 

"Jag undersöks alltså för en metastas skelettcancer och som läget ser ut nu så letar dom en huvudtumör– vilket då innebär att det är en cancer som spridit sig i kroppen. Dottertumören som de heter då sitter både i och utanpå mitt sittben, den har luckrat upp mitt skelett där och det har blivit en fraktur när jag belastat det", skriver hon. 

Ulrika mötte ett otroligt stöd i sitt kommentarsfält och överöstes med kärlek från sina följare. 

Ulrika berättar nu på sin Instagram att hon har drabbats av en "lindrigare form av cancer" som i bästa fall kan botas. Nu kommer hon att medicineras för att få ett starkare skelett samt för att krympa tumören. Bildkälla: Ulrika Forsberg Instagram

"Läkarna hade fel"

På Ulrikas Instagram har följarna hållits uppdaterade och hon har på sin Instastory flitigt lagt upp bilder från sjukhuset där hon varit och tagit prover. 

Under torsdagen kom beskedet som Ulrika nervöst väntat på, men det hela visade sig vara lite utav ett mirakel. Enligt läkarna har hon nämligen en "lindrig form av cancer". 

"Alla läkare hade fel. Dom var säkra på att de var metastas, sarkom och allting där. Men! Jag har en sorts skelettcancer som heter jättecellstumör (en jättecellstumör är ovanlig och brukar oftast vara godartad) jag har en jättecellstumör på mitt sittben som tyvärr är elakartad och växer aggressivt och förstör mitt skelett, just nu har den orsakat två  frakturer i min höft (inte så konstigt man har lite ont) MEN trots att det är en cancer och elak tumör så är det lindrigt (Det finns en liten liten risk att den kan spridas som en metastas i lungan, MEN det är otroligt ovanligt att den gör de) men den är inte dödlig och den går att bota"

"Kommer aldrig mer att ta livet för givet", säger Ulrika. Bildkälla: Ulrika Forsberg Instagram

Ulrika kommer nu att medicineras för att stärka skelettet och för att krympa tumören. 

"Jag kommer alltså nu få medicin i form av sprutor och tabletter som ska stärka mitt skelett (så jag slipper mer benbrott) och sen ska det få min tumör att krympa. Jag ska ta de i några månader, och om va tre – fyra månader om behandlingen bitit på tumören så ska dom operera bort den. Alltså att man kan bli så lycklig trots att man ändå liksom har cancer. Men den går ju att bota och den är inte dödlig, jag har en lindrig form nu å jag är så evigt tacksam och ser livet med en helt annan syn". 

Läs hela inlägget här.

Beskedet kom även på samma dag som Ulrikas födelsedag. 

Mer:

Ulrika Forsberg misstänks ha drabbats av skelettcancer