Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man bröt sig in på Joakim och Jonna Lundells gård: "Livrädd"

Nöje | 18/06/2018 11:51

Det var under helgen som en ung man bröt sig in hos Joakim och Jonna Lundell. Mannen hotade paret och deras vän Danjal till livet och det slutade med att två polisbilar kom till platsen och mannen kunde gripas.

Joakim och Jonna Lundell är i full gång med att renovera sitt lyxhus som de köpt en bit utanför Norrköping. I parets tidigare boende tvingades de utstå daglig terror från galna fans som dygnet runt körde runt utanför deras bostad, bankade på deras fönstren, hoppade in på balkongen och repade sönder deras bilar.  

Det hela slutade med att paret fick nog och flyttade till ett lyxhus där säkerheten är bättre då huset omges av en hög mur. 

– Här kommer vi att kunna känna oss tryggare, sa Joakim efter flytten. 

Men under helgen förändrades parets syn på tryggheten de tidigare känt att de haft i huset.

Efter att paret spelat in en video ute i trädgården hängde Jonna kvar utomhus medan Joakim och vännen Danjal gick in. När Jonna vänder sig om står det plötsligt en man i trädgården. 

– Jag började plocka undan lite. Plötsligt hör jag ett ljud, och där står en man. Han frågade om vi haft det roligt när vi spelade in vår video. Jag blev livrädd men svarade honom. Då säger han "hur tror du egentligen att jag mår?", och jag kände, shit, han kommer att döda mig, säger Jonna. 

– Jag frågade hur han mådde, då började han skrika att han mår skit. Han är närmre dörren in än vad jag är, så jag kände mig så utsatt. Jag visste verkligen inte vad jag skulle göra men försökte att hålla mig lugn, berättar hon. 

Mannen stod kvar i trädgården och försökte att gå in i huset. Jonna valde då att ropa dig Danjal som snabbt kommer till undsättning. 

– Mannen började då skrika att han hatar tjallare, han blev helt hysterisk. Skrek att han skulle skjuta Jonna och skära halsen av henne, men Danjal lyckades få ut honom från trädgården, då började han att slåss med våra grannar som hörde honom skrika då det ekade över hela området, berättar Joakim. 

Det hela slutade med att polisen kom och omhändertog mannen. Det visade sig då att han rymt från ett speciellt boende och var mycket förvirrad. 

– Han visste knappt vart han var och dom hade anmält honom som saknad, men klart vi blev skärrade, berättar Jocke och Jonna. 

Som tur var slutade det hela bra.