Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peter Fondas attack mot Donald Trump: Lås in din son med pedofiler!

Nöje | 21/06/2018 12:22

Skådespelaren Peter Fonda går till attack mot den amerikanska presidenten Donald Trump. Fonda tycker att Trumps 12-åriga son Barron Trump ska låsas in i en bur med pedofiler. Anledningen till Fondas attack är Trumps flyktingpolitik.

Den amerikanska Oscarsnominerade skådespelaren Peter Fonda, 78, går till hård attack mot Donald Trump – och hela hans familj. 

Anledningen till det är den flyktinglag som Trump har utvecklat för att stoppa människor vid gränsen mellan Mexiko och USA. 

Trumps nolltolerans mot flyktingarna innebär bland annat att barn slits från sina familjer och sätts i fängelselika läger. Även spädbarn som bara är tre månader gamla har satts i läger som är utformade som burar.

Där ska barnen vänta på att deras ärende ska utredas medan deras föräldrar grips och åtalas. 

Donald Trumps flyktingpolitik.
Den 17 juni 2018. Barn som splittrats från sina föräldrar i en av gränspolisens burar i Texas. Bildkälla: US Customs and Border Protection/AP/TT Bild

Skräckscenerna som utspelar sig vid gränsen har väckt starka känslor. 

Små barn har slitits från sina föräldrar mitt i natten utan att veta vart de ska, och de vet inte heller när – eller om – de någonsin får träffa sina föräldrar igen. 

På mindre än en månad har över 2 500 barn fängslats, skriver Aftonbladet.

Då föräldrarna har skickats tillbaka till sina respektive länder så ska barnen utredas och de behandlas då som ensamkommande flyktingbarn. 

Trumps flyktinglag har mottagits med vrede världen över, och kritiken mot den amerikanska presidenten har varit enorm.

Trump flyktingpolitik
Flyktingar hålls i en bur i Texas, söndag den 17 juni 2018. Bildkälla: U.S Customs and Border Protection/AP/TT Bild

Den tidigare presidenthustrun Laura Bush kommenterade Trumps flyktinglag i en artikel i Washington Post:

"Jag förstår behovet av att skydda våra gränser, men den här nolltolerans-policyn är elak. Den är omoralisk. Och den krossar mitt hjärta", skrev Bush.

Flera amerikanska kändisar och politiker har använt sin makt för att få ut sitt budskap. Och det är tydligt.

TV-stjärnorna Ellen DeGeneres och Oprah Winfrey har fördömt Trumps omänskliga politik, skriver BBC.

Den brittiska premiärministern Theresa May kallade Trumps flyktingpolitik för "djupt obehaglig" och sade att det var fel. 

Den kanadensiska premiärministern Justin Trudeau riktade också hård kritik mot det faktum att tusentals barn sitter fängslade.

I USA bröt den ansedda nyhetsjournalisten Rachel Maddow bröt ihop i tårar när hon i direktsändning skulle rapportera om de små barnen som ryckts från sina familjer. Det klippet kan du se här.

Och så har vi då skådespelaren Peter Fonda. I en serie Tweets så skrev Fonda bland annat att Trumps 12-åriga son Barron Trump borde "slitas från sin mammas armar och bli satt i en bur med pedofiler". 

Barron Trump, Donald Trump och Melania Trump.
Barron Trump, Donald Trump och Melania Trump. Bildkälla: Evan Vucci/AP/TT Bild

Fonda skrev även att han undrade om det skulle få Trumps hustru Melania Trump att våga säga ifrågasätta sin makes politik.

Fonda ville även ta reda på adresserna till de ICE-agenter (den amerikanska migrations och tullkriminalen) för att kunna uppsöka ICE-agenternas barns skolor. 

"Vi måste skrämma skiten ur ICE-agenterna. Deras barn ska vara oroliga nu", skrev Fonda i en Tweet, skriver Daily Mail.

Peter Fondas tweet om Donald Trump
Peter Fondas nu raderade tweet om Donald Trump. Bildkälla: Twitter

Fonda kallade även Trumps presidentrådgivare Stephen Miller för "pedofil" och drog referenser till nazisten Joseph Goebbels som under andra världskriget hyllade koncentrationslägren. 

Goebbels arrangerade även morden på sina egna barn 1945. Fonda skrev även en tweet riktad till Kristjen Nielsen som är sekreterare på Homeland Security. 

Fonda skrev att Nielsen borde kläs av naken och piskas öppet på ett torg. 

Enligt New York Times är amerikanska säkerhetstjänsten medveten om Fondas tweets. 

Donald Trump har backat från sin nolltolerans-politik. Under gårdagen skrev han under en order som ska stoppa att familjer splittras.

Salma Hayek och Peter Fonda
Salma Hayek och Peter Fonda. Bildkälla: Damian Dovarganes/AP/TT Bild