Kärlekssagan mellan Joakim och Jonna Lundell – här är allt som hänt

- 25/06/2018, 18:26 -

Youtubeparet Joakim och Jonna Lundell driver en av Sveriges största kanaler, har gift sig och i höst föds parets första barn, en liten dotter. Här är allt du behöver veta om Jocke och Jonnas minst sagt turbulenta kärleksresa.

Innan Joakim Lundell, 32, och Jonna Lundell, 24, blev ett par så levde Joakim minst sagt ett hårt liv. 

Han var då den skandalomsusade provokatören Jockiboi som gjorde sig känd genom en tid i "Kungarna av Tylösand" och klipp på Youtube där han drack kiss. 

Han drev även en blogg där inlägg kunde handla om saker som att han onanerade med en humla på sitt könsorgan.

Joakim hängde även ut flera kvinnor som han hävdade att han hade haft sex med. Joakim recenserade kvinnorna.Joakim Jockiboi Lundell i Kungarna av Tylösand.

Joakim "Jockiboi" Lundell i Kungarna av Tylösand år 2010. Bildkälla: Stella Pictures.

Många av kvinnorna hade Joakim aldrig ens träffat, och han publicerade även namn och bild på kvinnorna.

I samma veva skrev Joakim även ett inlägg om bloggerskan Paulina "Paow" Danielsson, och han skrev att om hon inte ville ha sex med honom så kunde han ju våldta henne.

Joakim la även under år 2013 ut en sexvideo där han hade sex med sin nuvarande fru Jonna, något som bland annat rapporterades av Stoppa Pressarna. 

På Facebook skrev Joakim då: 

"Jag hoppas jag gett er alla där ute lite nattporr. Och jag vet att min flickvän är het, men hon är fortfarande bara min <3>

När Joakims fans påpekade att filmen spreds så skrev han "Skiter i det".

I sin självbiografi "Monster" som släpptes hösten 2017 så berättar Joakim mer ingående om sina skandalår med droger där han bland annat missbrukade kokain. Joakim valde då också att berätta om sin trasiga uppväxt. 

Joakim kallade Jonna för "blond hora"
När Jonna och Joakim träffades för första gången så sa det inte klick direkt. De träffades för första gången 2011 på en stor marknad. 

Joakim fattade direkt tycke för Jonna – men hon gav honom kalla handen. Joakim gav inte upp utan fortsatte att skriva till henne på Facebook. Jonna såg alla hans meddelanden – men gav honom nobben genom att inte svara.

Joakims reaktion då var att kalla Jonna för "blond hora" i sin blogg. Då polisanmäldes han direkt av Jonna, skrev Aftonbladet då. 

Joakim och Jonna Lundell.
Joakim och Jonna Lundell år 2016. Bildkälla: Stella Pictures.

Polisen lade ner anmälan, och Jocke och Jonna började sedan prata med varandra. Därefter följde en katt och råtta-lek där Jonna först fick känslor för Joakim, och då svalnade hans känslor. Detta har paret berättat om under en storytime.

Så där höll det på under en period – men slutligen så bestämde sig paret. Och det blev ett drastiskt beslut – Joakim flyttade hem till Jonna i Norrköping.

Kändistätt bröllop

Den 9 juli 2016 gifte sig Joakim och Jonna Lundell på ett slott utanför Söderköping. Bland gästerna fanns bland annat Youtubestjärnorna Ben Mitkus, Anty, Keela, Clara Henry och TheBentish.

Joakim och Jonna Lundell gifter sig.
Joakim och Jonna Lundell gifte sig den 9 juli 2016. Bildkälla: Instagram/sessano

Blixten från klar himmel – Jocke och Jonna gör slut
Nästan exakt ett år efter bröllopet  – den 7 augusti 2017 – så meddelar Jocke och Jonna att de har gjort slut.

I en video på Snapchat så berättar en rödgråten Joakim om beslutet. 

Joakim Lundell
Joakim Lundell skrev om parets uppbrott på sin Snapchat. Bildkälla: Snapchat

Paret hävdade att pressen från omvärlden – med fans och mycket annat – var en stor anledning till att de valde att gå skilda vägar. 

Jocke och Jonnas besked förvirrar fansen – eftersom de har bestämt sig för att göra slut men inte skilja sig. Efter ett par månader är Jocke och Jonna ett par igen.

Köper lyxhus för 8,7 miljoner kronor
Några månader efter att paret har gjort slut och sedan blivit ihop så tar de ett stort – och dyrt – beslut. 

Jocke och Jonna slår till på ett riktigt lyxhus i Norrköping, som de köper i november 2017. 

Joakim och Jonna Lundells lyxhus i Norrköping.
Joakim och Jonna Lundells lyxhus i Norrköping. Bildkälla: Instagram/joakimlundell

Huset är hela 523 kvadratmeter och det har totalt 13 rum, flera badrum, swimmingpool och en rejäl inhängnad. Detta för att fans inte ska kunna trakassera paret.

För huset hostar Jocke och Jonna upp 8,7 miljoner kronor.

Avslöjar sanningen: Är släkt med varandra
I december 2017 avslöjar Jonna Lundell att hon och Joakim är släkt med varandra. Paret fick veta att de var släkt med varandra två veckor innan de gifte sig.

"När jag fick höra det så blev jag helt stel. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta vi skulle ju liksom gifta oss om två veckor!!? Varför har ingen sagt något tidigare?!?!", skrev Jonna på sin blogg. 

Men det visade sig som tur är att de inte är nära släktingar till varandra...

Jonna förklarade att hennes mormors bror är gift med Joakim Lundells mormors syster, och att de därför är ingifta släktingar. Puh! 

Den ofrivilliga barnlösheten
I flera år kämpar Jonna mot den ofrivilliga barnlösheten. På grund av cellförändringar i livmodern och problem med sin sköldkörtel så får inte Jonna skaffa barn. Paret längtade något oerhört efter barn, och det faktum att Jonna inte kunde bli gravid tärde på paret.

Joakim och Jonna Lundell.
Joakim och Jonna Lundell berättade i flera videos om sin stora sorg: att de inte kunde få barn. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

– Vi har försökt i så många år nu och vi går in i depressioner och mår bara sämre och sämre. Vi måste försöka se det positiva och tänka bort det. Vår största önskan är ju att skaffa barn och funkar inte det så rasar hela våran värld, sa Jonna i en vlogg år 2017.

Efter många läkarbesök och års väntan för att få rätt vård så började Jonna äta medicinen Letrozol som stimulerar ägglossningen. Kort efter – i februari 2018 – meddelade paret den glädjande nyheten. Jonna var gravid!

Joakim och Jonna Lundell
Joakim och Jonna Lundell får reda på att de ska bli föräldrar. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

– Det känns så overkligt, månad efter månad. Jag har gått igenom cellförändringar, sköldkörtelproblem, hormoner, och nu äntligen, så ska vi bli föräldrar, sa Jonna då.

Senare avslöjade paret att de väntar en flicka, och namnet ser ut att bli Sky eller Belle. Parets dotter är beräknad att födas i oktober 2018.