Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Victoria Silverstedt om vägen från Bollnäs till lyxlivet

Nöje | 30/06/2018 15:34

Victoria Silvstedt, 43, är modellen och entreprenören som tog tåget från Bollnäs till Paris för att lyckas och resten är historia. Nu är det hennes tur att vara sommarvärd i P1 och Nyheter24 passade på att prata med henne om livet och framtiden.

Den 8 juli så är det dags för den svenska modellen, designern och entreprenören Victoria Silvstedt, 43, att sommarprata i Sommar i P1. Nyheter24 passade på att prata med henne om sin resa från lilla Bollnäs till USA och hur livet ser ut för henne nu. 

Karin Victoria Silvstedt föddes den 19 september 1974 i Skellefteå, men hon växte upp i Ljusdal och sedan i Bollnäs.

– Mitt bästa minne är från Sverige och uppväxten. Jag var jämt med mina hästar och på vintrarna var jag ute i backarna och åkte slalom, sa hon.

Victoria berättar att hon brukade gå upp vid sex-tiden för att åka iväg och tävla. 

– Det gjorde mig stark och jag tror att det är därför jag här idag, jag gav aldrig upp.

Victoria har levt ett spännande liv. Hon satte sig på tåget från Bollnäs till Paris där hon jobbade som modell och bland annat delade lägenhet med Melania Trump. 

– Det är mycket tur och mycket kämpande som har tagit mig hit idag. Både positiva och negativa saker har hänt.

Victoria Silverstedt
Victoria Silverstedt är en av sommarvärdarna i P1. Bildkälla:Fredrik Sandberg/TT

Victoria var en av deltagarna i Fröken Sverige år 1993. Där kom hon på andra plats. Tre år senare var Victoria årets Playmate i Hugh Hefners herrtidning Playboy och året därpå blev hon årets Playmate. 

Hon har bland annat jobbat med stora modehus som Chanel, Christian Dior, Givenchy och Valentino. Victoria har prytt över 500 tidningsomslag genom åren. 

Den 8 juli ska Victoria sommarprata i P1.

– Jag är så tacksam att få vara det, det trodde jag aldrig faktiskt. Känns som att jag gått full circle fast jag bara är just över 40, för jag har hunnit med så mycket. 

Victoria berättar att hon alltid provar på saker och har precis påbörjat en ny karriär inom finansbranschen.

Sedan 2009 började Victoria dejta schweiziska affärsmannen och mångmiljonären Maurice Dabbah, 56. Paret blev sambos år 2015 men en ring har inte setts på hennes finger än. Det kanske kommer snart? 

Se hela intervjun i klippet ovan.