Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är alla kändisarna som utmanas i nya säsongen av Klassfesten

- 03/07/2018, 15:26 -

Förra årets premiärsäsong av Klassfesten blev succé. I höst är det dags igen för Sveriges kändisar att utmanas i olika skolämnen. Visste du att Bianca Ingrosso var en ”skolkare” på högstadiet eller att Plura var en riktigt bra slalomåkare? Här är alla deltagarna.

Förra säsongen som också var premiärsäsongen av Klassfesten blev snabbt poppis bland svenska folket och nu är det ett nytt gäng svenska kändisar som ska utmanas i skolämnen.

Programmet leds av Renée Nyberg och hon berättar i ett pressmeddelande att det inte spelar någon roll hur många gånger de har medverkat i tv eller stått på en scen, utan de är alltid lite nervösa för vad som kommer att hända. 

Här är alla som ska medverka: 

Tina Nordström    

Tina är kanske mest känd som Mat-Tina då hon är kock och har medverkat i flera matlagningsprogram sedan 2001. 

Samir Badran

Han deltog i Paradise Hotell 2013 och 2014 för att sedan skapa en karriär som artist. Tillsammans med modebloggaren Viktor Frisk skapades duon Samir & Viktor. De släppte sin debutsingel "Success" 2014.

Victor Frisk och Samir Badran.
Samir Badran och Viktor Frisk. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Claes Malmberg    

Ni såg Claes senast dansa vals i Let's Dance. Men det han är mest känd som är som skådespelare och stand-up komiker.

Hanna Hedlund

Kommer ni ihåg låten Anropar försvunnen? Det var nämligen Hanna som tävlade med den låten i Melodifestivalen år 2000, hon hamnade på en åttonde plats. Hanna har varit med i flertal musikaler, bland annat Hujeda mej vá många sånger. Hon har också varit ett par med artisten Martin Stenmarck i 19 år.

Martin Stenmark och Hanna Hedlund.
Martin Stenmark och Hanna Hedlund har varit ett par i 19 år. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT

Jonas Hallberg      

Han är stylisten som stylar de stora kändisarna så som Cameron Diaz, Cindy Crawford, Kim Kardashian, Taylor Swift och Scarlett Johansson. Ni har nog sett Jonas i bland annat Top model, Biggest Loser och i programmet Stil i sikte.

Jonas Hallberg ler in i kameran.
Jonas Hallberg stylar Hollywoodkändisarna. Bildkälla: Erik Simander/TT

Ewa Fröling

Skådespelaren och ressigören Ewa har medverkat i flertal filmer sedan 1975, några som du kanske känner igen är Drömmen om Amerika, Monster vs Aliens, Sprängaren och Män som hatar kvinnor.

Maria Montazami   

Maria är mest känd för sin medverkan i TV3:s Svenska Hollywoodfruar men 2013 var hon också en av deltagarna i Let's Dance. Hon dansade tillsammans med Kristjan Lootus och hamnade på tredje plats. 

Maria Montazami poserar inför kameran.
Maria Montazami blev först känd genom tv-serien Svenska Hollywoodfruar. Bildkälla: Maja Suslin/TT

Kjell Bergqvist

Kjell är en svensk omtyckt skådespelare som har varit skådespelare sedan 1971.

Senast spelade Kjell huvudrollen i den populära serien Springfloden. Men ni har nog sett honom tidigare i bland annat Monica Z, 30 grader i februari, Bröllopsfotografen och Hundtricket.

Edward Blom 

Senast ni såg Edward var i år i Melodifestivalen med låten Livet på en pinne. Han är mest känd som kulturhistoriker, gastronom och författare. 

Sofia Wistam

Hon började som 16-åring i skrivbranschen med styling och scenkläder och idag är hon en av Sveriges främsta programledare. Sofia har ni sett i bland annat Fångarna på fortet, På rymmen, Temptation Island och Sofias Änglar.

Bianca Ingrosso                        

Bianca är bloggerskan och influensen som vann flertal priser på Guldtuben 2018. På Instagram har hon över en halv miljon följare och har även den populära podcasten Har du sagt A får du säga B med sin bästa vän Alice Stenlöf.

Bianca Ingrosso står på scenen.
Bianca Ingrosso vann flertal priser på Guldtubengalan. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

Jesper Blomqvist

Före detta fotbollsspelaren Jesper startade sin karriär i Umeå 1992 och har bland annat spelat för Milan, Manchester United och senast för Hammarby IF.

Carolina Gynning  

Tjejen som blev upptäckt av en modefotograf vid busshållplatsen i Falsterbo som 16-åring. Carolina jobbade som modell under tio år i både Sverige och utomlands. 2014 medverkade hon i Big Brother och kammade hem vinsten. Efter vinsten rullade karriären på och hon har medverkar i flera program både som deltagare och som programledare. Idag är Carolina multientreprenör.

Tomas Wassberg

Skidlegendaren Wassberg flertal OS-guld och VM-medaljer. Han var aktiv inom sporten mellan 1977 till 1988.  Efter karriären har han bland annat varit sportreporter på Sveriges Radio.

Plura

Plura Johnsson är en svensk låtskrivare, sägare, gitarrist och författare. Han var med och grundade bandet Eldkvarn. Plura har även haft ett matlagningsprogram som hette Pluras kök och sändes på TV3.

Plura Johnsson sitter i sitt kök.
Plura Johnsson är medlem i bandet Eldkvarn. Bildkälla: ERIK MÅRTENSSON / TT

Rachel Molin

Rachel är en svensk skådespelare och imitatör. Ni känner säkert igen henne från serien Vänner och fiender och komediserien Kvarteret Skatan.

Bered er på sång från Carolina Gynning i duett med sin tonårsidol Dr Alban, Samir Badran klättrar i ribbstol och hoppa plint på gymnastiken och Jonas Hallberg sätts på prov i ”nationella Kicki Danielsson-mästerskapen”.

Klassfesten har premiär lördag den 18 augusti, klockan 20.00, i TV4 och på TV4 Play.

Se alla deltagarna i klippet ovan.

Såg du förra säsongen?