Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Har Meghan Markle plötsligt börjat prata med brittisk dialekt?

Nöje | 07/07/2018 08:55

Pratar Meghan Markle med en brittisk dialekt? Det är frågan som delar människor på sociala medier i två olika läger. Vad tycker du – har hon helt plötsligt bytt dialekt?

Ni vet när man kanske hälsar på släktingarna i den där delen av Sverige där de pratar så konstigt? Efter ett tag, även fast man inte vill, så börjar man ju faktiskt prata PRECIS som dem. 

Det här kameleontbeteendet är något som den rätt så färska prinsessan Meghan Markle också verkar ha tagit till sig, rapporterar Buzzfeed.

Under dagarna har flera videoklipp blivit virala då Meghan till synes verkar ha bytt dialekt helt sonika. Yes, du läste rätt. Meghan har gått från att prata amerikanska till någon sorts form av brittiska.

Egentligen är det inte så konstigt – Meghan har trots allt hängt runt engelsk kunglighet sedan 2016, då hon och prins Harry officiellt blev ett par. Ingen har väl missat det va?

Meghan Markle och prins Harry
Prinsessan, med den numera brittiska accenten, tillsammans med prins Harry. Bild: Frank Augstein AP/TT

Har blivit en snackis

Efter att videorna blev virala så har sannerligen Meghans dialekt blivit en snackis på sociala medier. Och fenomenet verkar verkligen ha delat folk i två läger. En arg arg användare skriver så här:

– En ny dialekt funkade inte för Lindsay Lohan och det funkar inte för Meghan Markle heller. Sluta upp med det där tramset.

En annan skriver så här: 

– Alla vi älskar henne. Kommer att älska att höra henne utan en engelsk accent. Hon är från Kalifornien, detta är en besvikelse. Du borde ta vara på dialekten från där du kommer ifrån. 

Meghan Markle talar i mikrofon under en intervju.
Talar hon med brittisk eller amerikansk dialekt? Bildrättighet: Evan Agostini AP/TT

Ja – som vi skrev innan så är det verkligen två delade läger när det kommer till dialekten. Några har däremot en positiv syn på det hela. En användare skriver så här:

– Jag tar alltid efter dialekter runt om mig. Jag tycker att det är toppen att hon har anpassat sig så snabbt!

En annan användare skriver så här:

– Jag älskar henne. Hon skulle kunna prata australienska och jag skulle fortfarande vara ett Markle-fan! Folk tenderar att anamma andra dialekter när de spenderar tid på ny ort. Jag tycker att hon skulle passa skitbra med en brittisk dialekt!

Men frågan är, vad tycker du? Titta i videon och lyssna själv – är det en brittisk dialekt vi kan höra?

Visste du att Meghan inte får använda färgglatt nagellack längre? Det är en av 16 sjuka saker Meghan Markle inte får göra längre.Pratar hon med brittisk dialekt?