Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linn Ahlborg: "Rösta inte på SD"

Nöje | 12/07/2018 09:46

Det var på sin Instagram som Linn Ahlborg gjorde sitt politiska statement.

Linn Ahlborg, 18, är en av Sveriges absolut största Youtubestjärnor. Med ett Youtubekonto där hon har 395 000 prenumeranter och en trogen fanskara har hon redan vid 18 års ålder skapat sig ett imperium. Och hon är idag ett ansikte som många känner igen. 

Linn hamnade nyligen på 2:a placeringen på Nyheter24:s lista över Sveriges 100 mäktigaste. Detta då hon har ett otroligt stort inflytande på sina följare. Det är då mycket tacksamt när en profil som Linn gör politiska statements inför valet. 

Linn Ahlborg tar avstånd från SD.
Linn fick frågan vad hon ska rösta på i valet. Hon gjorde då ett politiskt statement. Bildkälla: Linn Ahlborg Instagram

Linn hakade på trenden som synts till på Instagram där kända profiler och vanligt folk låter sina följare att fråga dem saker som kan vara allt mellan himmel och jord. 

Hon fick då frågan vad hon ska rösta på i valet. 

"Inte SD iallafall", svarade hon. Hon mottog då frågan "Varför inte SD?" varpå hon svarade:

"Varför SD?"

Linn Ahlborg säger åt sina följare att inte rösta SD
Linn hakade på trenden som synts till på Instagram där kända profiler och vanligt folk låter sina följare att fråga dem saker som kan vara allt mellan himmel och jord. Bildkälla: Linn Ahlborg Instagram
Linn Ahlborg tar avstånd från SD
När hon får frågan "Varför inte SD?" Svarar hon "Varför SD?"

Fler Youtubeprofiler som tagit avstånd från SD är bland andra Bianca Ingrosso, Alice Stenlöf, Felicia Aveklew, och Amir Akrouti

Mer:

Rebecca och Fiona körde kupp mot SD i direktsändning

Det var i säsongpremiären av TV4:s program "Sommarkrysset" som Rebecca och Fiona kuppade mot Sverigedemokraterna. Något som dj-duon nu har fått mycket hat för. 

Under deras framträdande kunde man läsa "Fuck SD" på bakgrundsdansarnas rosa tröjor, en kupp som Rebecca Scheja och Fiona FizPatrick gjorde utan TV4:s godkännande, skriver Aftonbladet. 

Alice & Bianca: "Det är så mycket i SD:s politik som är så j*vla sjukt"