Linn Ahlborg: "Rösta inte på SD"

Det var på sin Instagram som Linn Ahlborg gjorde sitt politiska statement.


Linn Ahlborg, 18, är en av Sveriges absolut största Youtubestjärnor. Med ett Youtubekonto där hon har 395 000 prenumeranter och en trogen fanskara har hon redan vid 18 års ålder skapat sig ett imperium. Och hon är idag ett ansikte som många känner igen. 

Linn hamnade nyligen på 2:a placeringen på Nyheter24:s lista över Sveriges 100 mäktigaste. Detta då hon har ett otroligt stort inflytande på sina följare. Det är då mycket tacksamt när en profil som Linn gör politiska statements inför valet. 

Linn fick frågan vad hon ska rösta på i valet. Hon gjorde då ett politiskt statement. Bildkälla: Linn Ahlborg Instagram

Linn hakade på trenden som synts till på Instagram där kända profiler och vanligt folk låter sina följare att fråga dem saker som kan vara allt mellan himmel och jord. 

Hon fick då frågan vad hon ska rösta på i valet. 

"Inte SD iallafall", svarade hon. Hon mottog då frågan "Varför inte SD?" varpå hon svarade:

"Varför SD?"

Linn hakade på trenden som synts till på Instagram där kända profiler och vanligt folk låter sina följare att fråga dem saker som kan vara allt mellan himmel och jord. Bildkälla: Linn Ahlborg Instagram
När hon får frågan "Varför inte SD?" Svarar hon "Varför SD?"

Fler Youtubeprofiler som tagit avstånd från SD är bland andra Bianca Ingrosso, Alice Stenlöf, Felicia Aveklew, och Amir Akrouti

Mer:

Rebecca och Fiona körde kupp mot SD i direktsändning

Det var i säsongpremiären av TV4:s program "Sommarkrysset" som Rebecca och Fiona kuppade mot Sverigedemokraterna. Något som dj-duon nu har fått mycket hat för. 

Under deras framträdande kunde man läsa "Fuck SD" på bakgrundsdansarnas rosa tröjor, en kupp som Rebecca Scheja och Fiona FizPatrick gjorde utan TV4:s godkännande, skriver Aftonbladet. 

Alice & Bianca: "Det är så mycket i SD:s politik som är så j*vla sjukt"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

Harvard tar bort bok med människoskinn

Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

1 timme sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

2 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

3 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

3 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.