Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här poserar prinsessan Madeleine med dömd knarkbrottsling

Nöje | 17/07/2018 10:11

UPPDATERAD. Den svenske modellen Farzan Athari dömdes till livstids fängelse efter att ha gripits med 21 gram kokain på fickan. Nu poserar prinsessan Madeleine på en bild tillsammans med Farzan – och bilden har väckt vrede.

Prinsessan Madeleine, 36, var tidigare känd som något av en partyprinsessa och hon syntes i sina yngre år frekvent på de hetaste nattklubbarna på Stureplan i Stockholm.

Men sedan bröllopet med Chris O'Neill och tre småttingar i form av prinsessorna Leonore och Adrienne och lill-prinsen Nicolas så har det inte funnits särskilt mycket tid för fest i Madeleines liv.

Men nyligen tycktes Madeleine vara ute och roa sig igen – och en bild som togs under kvällen har nu fått stor uppmärksamhet...

Prinsessan Madeleine.
Prinsessan Madeleine var tidigare ute i vimlet. Här ser vi henne år 2005. Bildkälla: Eric Roxfelt/TT Bild

Det var för en vecka sedan som den manliga modellen Farzan Athari, 34, la ut en selfie där han poserade med den svenska prinsessan. Exakt när bilden är tagen framgår dock inte.

"Den persiska prinsen och den svenska prinsessan", skrev Farzan till bilden som hittills har över 2 000 likes.

Men selfien har väckt vrede i kungahuset, skriver sajten Stoppa Pressarna.

Farzan Athari och prinsessan Madeleine.
Farzan Athari och prinsessan Madeleine. Bildkälla: Instagram/officialfarzanathari

Anledningen är nämligen att Farzan dömdes till livstids fängelse efter att han greps utanför lyxhotellet Armani i Dubai år 2013. I fickan hade den svenske modellen hela 21 gram kokain.

Hans fall uppmärksammades i svensk media, och det blev en riktig följetång. Farzan erkände brottet men sade att han varken hade använt drogerna eller skulle sälja de vidare. 

Senare hävdade Farzan att han hade blivit lurad, rapporterade Aftonbladet då.

Utanför lyxhotellet Armani i Dubai greps Farzan.
Utanför lyxhotellet Armani i Dubai greps Farzan. Här ser vi en bild från invigningen av hotellet år 2010. Bildkälla: Kamran Jebreili/AP/TT Bild

Farzan dömdes först till livstids fängelse, och sedan omvandlades straffet till tio år. 

Efter 2,5 år i fängelse i Dubai så friades han sedan. 

Anledningen till att han friades var att Farzan vädjade till Dubais shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum genom att lägga ut en raplåt på Youtube, skrev Aftonbladet då. 

Kokain.
Farzan Athari greps med 21 gram kokain på sig. Bildkälla: Claudio Brescani/TT Bild

Trots att Farzan nu är en fri man så är alltså inte det svenska Hovet överlyckliga över bilden som nu sprids av prinsessan Madeleine och den dömda modellen. 

– Det är högst olyckligt! Prinsessan bör inte springa omkring på stan och posera med löst folk som är dömda för allvarliga brott. Det här är med all säkerhet en fråga som kommer tas upp vid ett särskilt tillfälle med prinsessan, säger en källa till Stoppa Pressarna.

Ulrika Näsholm är Informationssekreterare på Kungliga hovstaterna, och när Nyheter24 frågar om bilden som nu cirkulerar på prinsessan Madeleine och Farzan Athari så säger Ulrika:

"Tyvärr har vi ingen information eller kommentar kring instagrambilden".