Lördag 22 Jan
Stockholm

Detaljerna om Demi Lovatos knarkfest avslöjade

Demi Lovato tog en heroinöverdos.
Demi Lovato. Foto: Vianney Le Caer

Det var i tisdags som Hollywoodstjärnan Demi Lovato, 25, fördes akut till sjukhus efter en misstänkt heroinöverdos. Nu avslöjas detaljerna om Demis liv innan överdosen och vad som hände den ödesdigra kvällen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i tisdags, den 24 juli, som sångerskan och skådespelerskan Demi Lovato, 25, fick föras akut till sjukhus efter att ha tagit en överdos.

De första rapporterna gör gällande att Demi tog en överdos av heroin – men det är ännu inte bekräftat. Demi befinner sig just nu på sjukhuset Cedars Sinai Medical i Los Angeles, och hennes läge är stabilt.

Nu framkommer det nya detaljer om det liv Demi levde dagarna innan den ödesdigra festen i hennes 70 miljoner kronors-villa i Hollywood Hills där hon tog överdosen.

Demi Lovatos hem i Hollywood Hills där hon tog överdosen. Bildkälla: Stella Pictures.

Magasinet People skriver att Demi återupplivades av preparatet Narcan, som är ett motgift mot opioider samt opiater. Heroin är en opiat.

De vänner som var med hemma hos Demi hade på sig Narcan i fall just Demi skulle överdosera. 

Vännerna hade börjat festa med Demi på en närliggande bar och sedan gått hem till henne för att fortsätta festen. Efter att en av vännerna hade gett Demi dosen av Narcan så hade alla flytt från huset.

En av Demis vänner – Mike Manning – som även är gitarrist i hennes band, rasar nu mot de så kallade "vännerna" på sin Twitter.

– Alla som var med Demi med förra natten och faktiskt kallar sig för hennes vänner borde äcklas av sig själva. SJUKT!, skrev Manning i en rant riktad mot de som övergav Demi under överdosen.

Demi Lovato vårdas på sjukhus. Hennes läge är stabilt. Bildkälla: Brian Ach/Invision/AP/TT Bild


Enligt Daily Mail så var det ingen chock för hennes vänner att hon överdoserade – de var förberedda på att det kunde gå illa.

– De som hon har hängt med under den sista tiden är inte hennes riktiga vänner. De tänker inte på hennes bästa. Hon har tryckt bort sina riktiga vänner, säger en källa till People.

En sjuksköterska på sjukhuset där Demi nu vårdas har berättat för The Blast att Demi använde metaamfetamin under en tid före sin överdos.

Demi Lovato. Bildkälla: Jordan Strauss/Invision/AP/TT Bild

Demi har tidigare berättat öppet om sitt drogmissbruk. I dokumentären "Simply Complicated" berättade Demi att hon började med droger redan som 17-åring, och hon berättade även att hon nästan tog en överdos av kokain.

– Jag älskade det. Jag tappade kontrollen över kokain första gången jag tog det, sa Lovato då. 

Demi har länge kämpat mot sitt missbruk, och i mars i år hade hon varit nykter och drogfri i sex år. 

Men efter att hon sparkade sin nykterhetscoach så började hon tappa kontrollen över tillvaron och ska alltså ha tagit ett återfall och sedan börjat missbruka igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela