Onsdag 27 Okt
Stockholm

12 år efter "Boten Anna" – så ser Basshunter ut idag

Basshunter, eller Jonas Altberg som han heter.
Basshunter, eller Jonas Altberg som han heter, släppte "Boten Anna" för tolv år sedan. Foto: Henrik Montgomery/TT Bild, Instagram/basshunter_se. Bilden är ett montage.

En dag i maj år 2006 släppte Basshunter sommarplågan "Boten Anna". Det var 14 år sedan. Idag har Basshunter, eller Jonas Altberg som han heter, hunnit blir 35 år gammal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För 12 år sedan släppte Basshunter låten "Boten Anna" som kom att bli en rejäl sommarplåga år 2006. 

Några år senare blev Basshunter en världsartist då den engelska versionen blev en megasuccé. 

Han blev även omskriven i brittiska tabloidtidningar då de kablade ut både nakenbilder på stjärnan och skrev om hans insats i "Big Brother" där han bland annat sa att hans musik var "tortyr", efter att han tvingats lyssna på sina låtar i över sex timmar i sträck inne i huset, det rapporterade då brittiska Telegraph.

Basshunter i England år 2008. Bildkälla: Stella Pictures.

Om man vill ha ett hum om hur galet stor Basshunter var i England under 2008 så kan man tänka på detta: Hans engelska version av "Boten Anna", som då fick titeln "Now you're gonna" låg etta på listorna i fem veckor. Bara ABBA av de svenska artisterna har slagit det rekordet, skrev Göteborgs-Posten.

– Det album jag släppte i samma veva, ”Bass generation”, och singlarna därifrån, sålde i sammanlagt 1,5 miljon exemplar, berättade han för Göteborgs-Posten.

Basshunter på Grammisgalan i Stockholm år 2007. Bildkälla: Stella Pictures.

Basshunter, som egentligen heter Jonas Altberg, har idag hunnit bli 33 år gammal och även gift sig med sitt livs kärlek Tina Makhia Khayatsadeh

Paret träffades i Dubai där de nu bor – och de gifte sig i januari 2017 på den lyxiga medlemsklubben Dubai Polo & Equestrian club i Dubai, något som då Aftonbladet skrev om.

I intervjun med Göteborgs-Posten berättade Jonas att det var solen som lockade honom till Dubai, där han nu har en studio och snickrar på musik. 

Basshunter i den brittiska kändisversionen av Big Brother år 2010. Andra deltagare i programmet var bland annat Alex Reid och Ivana Trump som vi ser på bilden ovan. Bildkälla: Stella Pictures.

Under sommaren har han varit ute på turné, och följer man den svenska stjärnan på Instagram så kan man få en inblick i livet på vägarna. 

Jonas ser ut att leva ett gott liv med vänner, sol, musik, konserter, öl och så hans stora hobby: fiske. 

Men hur ser då Basshunter ut nu för tiden? 

Det ser du i klippet ovan! 

Kommentera
Kopiera länk
Dela