Netta Barzilai medverkar i Allsång på Skansen
Det här visste du kanske inte om Netta Barzilai. - Foto: AP Photo/Armando Franca/ TT/ Instagram/nettabarzi

Netta Barzilai gästar Allsång på Skansen – berättar om svåra tiden

Hon kammade hem en solklar vinst i Eurovision Song Contest 2018 med låten "Toy". Nu ska Netta Barzilai från israel gästa Allsång på Skansen. Netta har blivit en förebild för unga människor och berättar nu om tiden då hon själv mådde väldigt dåligt.


Den 12 maj 2018 förändrades livet totalt för den 25 år gamla Netta Barzilai från Israel. Då vann hon Eurovision Song Contest med låten "Toy" som sedan dess har älskats i flera länder. 

Började karriären i realityprogram

I september 2017 gjorde Netta en audition för den israeliska tv-showen "HaKokhav HaBa" och tog sig vidare till final med sina covers av bland annat Rihanna och David Guetta. Hon stod som segrare i finalen också och fick därmed representera Israel i Eurovision Song Contest. 

I Eurovision tog sig Netta Barzilai segrande ur sin semifinal och fick hela 529 poäng i den stora finalen och stod som solklar vinnare. Hon kom etta hos tv-tittarna och på en tredjeplats hos juryn. 

Netta Barzilai vann Eurovision Song Contest 2018. Bildkälla: AP Photo/Armando Franca/TT

Mådde dåligt som ung

I en intervju med Aftonbladet inför hennes Sverigebesök berättade hon att hon som ung hade svårt att hitta förebilder hon kunde identifiera sig med. 

– Jag var känslig, jag var knubbig då som jag fortfarande är, jag tänkte: ”Hur ska jag sjunga på för sätt så att det döljer alla besynnerligheter som jag har?”, säger hon till Aftonbladet. 

Hon försökte dölja sina personlighetsdrag som hon tyckte var annorlunda tills hon insåg att hon var mycket olycklig. När hon började visa upp vem hon verkligen var kunde hon hitta sig själv. Nu hoppas Netta att hon kan bli en förebild för andra människor. 

Netta berättar att hon var olycklig när hon var yngre. Bildkälla: AP Photo/Armando Franca/TT

Har varit aktiv inom det militära

I Israel är det obligatoriskt att ta anställning i Israles försvarsstyrkor, men innan det valde Netta att frivilligt ansluta sig till den militäriska organisationen Nahal i ett års tid. När hon anslöt sig till Israels försvarsstyrka var hon medlem i det Israeliska marinbandet. 

Anklagades för kulturell appropriering

Netta Barzilai fick kritik för sitt nummer i Eurovision Song Contest och en del anklagade henne för kulturell appropriering. Numret har japanska influenser, bland annat genom hennes scenklädsel som består av en klassisk japansk kimono-klänning, hennes frisyr och maneki-neko (vinkande kattfigurer) i bakgrunden. 

De som var kritiska mot hennes val av kläder och bakgrund menade att hon använde japansk kultur som "rekvisita", det skrev bland annat Independent om. 

Netta fick kritik för sitt nummer i Eurovision Song Contest. Bildkälla: AP Photo/Armando Franca/TT

Allsång på Skansen

Hon ska alltså medverka i Allsång på Skansen idag, tisdag den 31 juli. Förutom det kommer hon under sitt Sverigebesök som sammanfaller med Prideveckan att uppträda på Berns på onsdag för en spelning under en av Pridefestivalens fester, skriver Aftonbladet

Här kan du läsa om alla artister som kommer att uppträda på Allsång på Skansen 2018

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Allsång på Skansen?
Tack för din röst!