Jorden, Magnus Carlson uppträder på Skansen
Nu när Magnus är 50 har han börjat tänka mer och mer på naturen och vad man kan göra för att naturen inte ska bli sämre. - Foto: MAJA SUSLIN / TT, NASA/TT

Här är Magnus Carlsons sommarprat 2018

Han jobbade på Hannas och Restaurang Kvarnen parallellt med klubbar han drev som Roulette och Beatbox. Han är sångare i Weeping Willows och brinner för att minska klimatförändringarna. Här är Magnus Carlsons sommarprat i P1.


Magnus Carlson är 50 år gammal och växte upp i Tumba söder om Stockholm.  Han är en svensk sångare, kompositör och sångtextförfattare. Senast kanske ni såg honom i Så mycket bättre, där han var en av deltagarna med bland andra Little Jinder, Jill Johnsson, Lisa Ekdahl och Tommy Nilsson. Här är Magnus sommarprat i P1 som handlar om musiken och naturen.

Tidigt började Magnus lyssna på Kiss, punk och new wave. Efter skolan började Magnus jobba på Restaurang Hannas och Restaurang Kvarnen parallellt med klubbar han drev som Roulette, Beatbox, Bangers n' Mash, och samtidigt extraknäckte han som roadie och chaufför till Bob Hund.

1994 samlade Magnus ihop ett gäng som bestod av stammisar och kollegor från Kvarnen och startade ett coverband. Det här var starten till Weeping Willows. Weeping Willows släppte sin debut "Broken Promise Land" 1997, ett album som innehöll egenskrivna låtar.

Magnus Carlson var en av deltagarna i Så mycket bättre 2016. Bildkälla: MAJA SUSLIN / TT

Nu när Magnus är 50 år har han börjat tänka mer och mer på naturen och vad man kan göra för att naturen inte ska bli sämre. Han pratar om bränderna som rasar i större delen av Sverige just nu. Han berättar att han försöker att kasta så lite mat som möjligt och källsortera.

– En dag kom min nioåriga dotter hem och sa att hon ville prova att vara vegetarian. Jag jublade inombords och tänkte ”här är chansen jag har väntat på”. Jag har alltid skyllt på barnen när det har varit svårt att ändra matvanor. Barnen kräver kött. Falukorv och sånt där, säger han i sitt sommarprat.

Den stora delen av maten klimatpåverkan kommer från köttet. Att äta mindre kött och välja ekologiskt minskar matens klimatpåverkan.

– Jag köpte några vegetariska matkokböcker, men jag märkte att det var för krångligt, jag var för inrutad i mina gamla vanor. Men man måste bryta dem, säger han. 

Här kan du lyssna på Magnus Carlsons sommarprat i P1.

Se mer i klippet ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!