Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Jonatan Unges sommarprat 2018

- 09/08/2018, 07:05 -
Jonatan Unge med blommor i håret, Stockholm stad

Jonatan Unge debuterar som sommarvärd

Henrik Montgomery/TT

Han är rädd för döden. Tåg, båt och flyg missar han ofta och han tycker inte om att svara i telefon eller öppna mailen. Han är ståuppkomiker och ni har säkert hört honom tidigare i P3 Morgonpasset. Här är Jonathan Unges sommarprat i P1.

Jonathan Unge är ståuppkomiker och satiriker som under våren turnerat med showen SEMST Demokrati - en populistisk stand up. 

Han började sin karriär i radio med inslag i Morgonpasset i P3 och som medarbetare i programmet Tankesmedjan. Han har också medverkat i SVT-programmen Släng dig i brunnen och Grillad. 

Nu driver han Spelaspelpodden och deltar i de satiriska poddarna Della Sport och Lilla drevet om nyheter och politik. 

Jonatan berättade i podcasten Psyket om hur han lever med sin ADHD-diagnos och hur han använder den som underlag för sina skämt. Här är Jonatan Unges sommarprat i P1.

När Jonatan var liten vaknade han alltid med ett skratt, ville alltid ha uppmärksamhet och var helt gränslös.

Han är född och uppvuxen på Djurgården, Stockholm, i ett stort hus med sin mamma, pappa, syster och bror. Hans mormor bodde i en flygel i samma hus.

Jonatan fick diagnosen ADHD i slutet av 20-årsåldern. Att betala räkningar, deklarera och annat vuxet tråkigt gör inte Jonatan och det ställer till det för honom. 

– Sist jag kollade hade jag elva anmärkningar och flera oskickade fakturor för jobb jag hade gjort, säger Jonatan i sitt sommarprat.

Han vet att han är bokad för olika jobb i höst men var när och hur har han ingen aning om. Bankkort, nycklar, iPad och cyklar slarvar han bort minst två gånger om året.

Tåg, båt och flyg missar han ofta och han tycker inte om att svara i telefon eller öppna mailen. Och att betala räkningar ger han ångest även om han har pengar på kontot. 

Det leder till anmärkningar och till att elen blir avstängd.

– Det är tur att jag är bortskämd så mina föräldrar har betalat mina skulder. Min mor har fixat en hyreslägenhet. Och jag kan betala för en revisor och agent.

Här kan du lyssna på Jonatans sommarprat i P1.

Se mer om Jonatan Unge i klippet ovan.