Swedish House Mafia är tillbaka och gör musik igen
Swedish House Mafia - Foto: TT

Swedish House Mafia är tillbaka – "Nu kör vi!"

Fem år efter Swedish House Mafias uppbrott har nu Steve Angello bekräftat ryktena om en återförening. Housestjärnorna är tilllbaka.


När man pratar om Swedish House Mafia, så är det få personer som inte vet vilka det är man pratar om. Dj-stjärnorna hade en succékarriär med utsålda spelningar världen över. Tills resan tog slut, och de åkte ut på sin avskedsturné 2013. 

Innan vi fick säga hejdå till medlemmarna Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Axwell hann de köra tre helt utsålda spelningar på Friends Arena i Stockholm, en på Madison Square Garden i New York som sålde slut på nio minuter.

Men fem år efter vad vi trodde var avskedet, så dök de upp på musikfestivalen Ultra i Miami. Att de dök upp på just den här festivalen var ingen slump direkt. Det var där House-trion gjorde sin allra sista spelning för deras avskedsturné. Detta har i sin tur eldat på ryktena om en eventuell återförening. 

– Vi pratar ju om det och vi har gått ut och snackat om det på spelningar, sa Steve Angello i en intervju med Sydsvenskan tidigare i år.

Men är du ett riktigt fan så håll i hatten, de tre housestjärnorna är nu tillbaka i studion säger Steve Angello till Dagens Nyheter. 

– Jo men absolut, Swedish House Mafia är tillbaka. Nu under sommaren är alla ute och reser mycket, men vi har satt oss i studion, säger Angello till Dagens Nyheter.

Så nu är de tillbaka! Men vad har de gjort under tiden de varit borta? Efter uppbrottet 2013 har de alla satsat på solokarriärer. Ingrosso och Axwell har även tillsammans släppt singlar som duo. 

Angello släppte sitt album "Human" och är ute på världsturné, och ska avsluta årets Malmöfestival på Stortorget.

– Jag spelar inte så mycket hemma, men det är Sverige som är viktigast för mig, det var här jag själv fick chansen att lyckas, säger han till Dagens Nyheter.

Steve Angello gästade Kulturprogrammet Sverige! och där berättade han om sin uppväxt, sorgen efter sin pappas bortgång och åren i Los Angeles som en av världens främsta producent, läs mer om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du taggad?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Amanda Jansson om succén: "Svårt att ta in"

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

2 timmar sedan
Artistavhoppen, demonstrationerna och protesterna är många. Men Petra Mede svarar inte på om Israel bör vara med i Eurovision Song Contest i Malmö eller inte. EBU tar beslutet, säger programledaren.

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!