Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Magdalena Graaf utsatt för nattligt besök: "Skärrad och förskräck"

- 22/08/2018, 13:02 -

Det var under veckan som Magdalena Graaf hamnade i ordentligt blåsväder efter att ha gjort ett rasistiskt uttalande i en Instagramvideo. Efter det mottog hon en rad hot och hat – men nu har det gått så långt att folk dykt upp i hennes trädgård.

Magdalena Graaf, 42, möttes av massiv kritik från sina följare efter att en Instgaramvideo på henne spreds som en löpeld. 

Det hela började med att Ann Söderlund, 46, och Anitha Cleménce, 40, (tidigare Schulman) i sin podcast "Lillelördag" pratade om vilka ord som inte är okej att använda, så som n-ordet och att använda nedsättande ord om judar.

Ann Söderlund
Ann Söderlund mottog ett meddelande under middagen med Graaf. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild
Anitha Cleménce
Anitha Cleménce, tidigare Schulman hamnade även hon i blåsväder. Bildkälla: Vilhelm Stokstad/TT Bild

De började sedan att diskutera och sjunga på en gammal barnvisa (som på den tiden hette 10 små indianer) vilket inte helt otippat gjorde att väldigt många lyssnare gick i taket. 

Samma kväll hängde Ann Söderlund tillsammans med Magdalena Graaf då Ann plötsligt mottog ett Instagram-meddelande från bloggaren och profilen Alexandra Rejsmar, som själv har rötter i den amerikanska ursprungsbefolkningen. Alexandra förklarade sakligt varför Ann och Anitha gjort fel som sjungit låten i sin podd, och Ann visade i sin tur Alexandras meddelandet för Magdalena. 

Magdalena valde då att sjunga barnvisan i en hälsning till Alexandra, och filmen spelades in och spreds på sociala medier, vilket nu skapat ett ordentligt drev mot Graaf.

Som svar på meddelandet som Ann mottog sjön Magdalena den kritiserade barnvisan. Bildkälla: Magdalena Graaf Instagram

Fick hembesök

På sin blogg berättar nu profilen om hatet och hoten hon får efter att videon spridits. Hon funderar nu på att sluta blogga helt eller helt enkelt bara radera allt hotfullt som trillar in.

"Jag är ingen rasist, debattör eller provokatör. Jag är en rätt svennig allmän, håller mig på min kant och tycker inte så mycket om något egentligen. Ligger i sägen och läser igenom hundratals hat och mordhot. Det bara strömmar in. Jag är plötsligt inte värd att leva, alkoholist, rasist, vidrig, en hån mot mina barn, dum jävla blondin, sexist, nazist", skriver hon

Men nu har det hela gått längre än så. Häromnatten upptäckte nämligen Magdalena att det var svartklädda människor ute på hennes tomt, mitt i natten. 

"Vi hade svartklädda människor på tomten. Som tur har vi hundar och kameror, så vi såg dem i monitorerna och kunde ta bilder. Släppte ut Drago och de försvann. Man blir ändå lite skärrad och förskräckt". 

Familjen har valt att inte anmäla händelsen. 

Läs mer om podden, videon och drevet här.