Lördag 27 Nov
Stockholm

Joakim Lundell om sina bröders rasism: "Blir ledsen"

Joakim Lundell reagerar på sina bröders rasism.
Joakim Lundell berättar nu om sina känslor kring hans bröders rasistiska uttalanden. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT Bild, Youtube. Bilden är ett montage.

Joakim Lundells bröder Christofer och Jakob Berg har flera gånger uttalat sig homofobiskt och rasistiskt. Nu berättar Joakim Lundell om sina känslor kring brödernas rasistiska uttalanden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Joakim Lundells bröder Christofer och Jakob Berg har flera gånger uttryckt sig rasistiskt och homofobiskt.

Under sommaren 2017 lade Christofer ut ett klipp på sin Youtubekanal där han berättade om sina planer att "åka ner till Malmö och stänga gränserna". 

Till sin hjälp skulle han då ha "automatvapen, Kalashnikovs och en jävla massa handgranater". Han har även kallat människor med utländsk bakgrund för "skadedjur".

Från vänster: Jakob Berg, Christofer Berg, Joakim Lundell och Jonna Lundell.

Tidigare i veckan var det dags igen. I ett klipp som de släppte på sin gemensamma Youtubekanal så ställer bröderna tio olika frågor till varandra. En av frågorna, som Jakob ställer till sin bror Christofer, lyder:

"Antingen får du ligga med en afrikan eller så får du tre bålgetingar som sticker på ollonet?".

"Alltså fyfan", svarar Christofer, varpå Jakon då flikar in:

"Men alltså det kan vara en fin afrikan".

"Jo det kan det ju vara, men tre bålgetingar kan vara dödande", säger Christofer och använder sedan n-ordet och drar ett grovt rasistiskt skämt.

Christofer och Jakob Berg gör flera rasistiska uttalanden på sin Youtube-kanal. Bildkälla: Youtube

Tidigare har Joakim Lundell tagit avstånd från sina bröders beteende, och i en Snapchat som han la ut förra sommaren skrev han bland annat:

"Crilles pappa är den största rasisten och homofoben på jorden, och mamma är en fullblodspsykopat, ringer det några klockor om varför Crille skriver som han gör offentligt? Jag älskar min bror, vad ni än säger".

Christofer och Jakob Berg. Bildkälla: Youtube

Nu tar Joakim ännu en gång avstånd från sina bröders åsikter. På sin Instagram skriver Joakim:

"Mina bröder la upp en video som innehåller flertalet rasistiska uttalanden på Youtube! Jag tar 100% avstånd från deras åsikter och uttalanden! Därför ber jag vänligen men bestämt att inte beskylla mig för deras handlingar! Hota inte mig eller min familj!", skriver han och fortsätter:

"Mina bröder är vuxna människor och får ta ansvar för deras handlingar och åsikter! Jag är inte deras pappa eller förmyndare! Jonna och jag har inget med det att göra överhuvudtaget! Och tänk på att när någon gör fel så ger det dig inte rätten att göra fel!".

Joakim Lundell. Bildkälla: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT Bild

Joakim skriver vidare:

"Jag älskar mina bröder! Därför blir jag ledsen när jag ser en video som innehåller sjuka uttalanden! Det är ingen lätt situation för mig då det handlar om min familj! Tänk er själva om det var eran bror eller syster! Men ingen kan kräva av mig att jag ska hata mina bröder. Jag hoppas att dom i framtiden tänker om och tänker rätt!".

Kommentera
Kopiera länk
Dela