Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kendall Jenner får kritik från andra modeller: "Äckligt"

- 23/08/2018, 16:32

Kendall Jenner har nu lyckats uppröra flera av sina modellkollegor – och de går nu till hård attack mot Kendall.

Kendall Jenner, 22, blev snabbt en av världens bäst betalda supermodeller. På kort tid har hon hunnit göra prestigefyllda kampanjer, gått flera stora visningar och prytt omslag för Vogue. 

Kendall har under åren mötts av kritik eftersom många anser att hon är en produkt av nepotism och privilegium. 

Detta då hon är infödd i en av världens mest kända familjer och bland annat räknar Kim Kardashian och Kylie Jenner till sina syskon.

Kendall Jenner
Kendall Jenner går en visning för Chanel. Bildkälla: Stella Pictures.

Det Kendall nyligen sa i en intervju med magasinet LOVE har inte bättrat på hennes bild heller – nu möts hon nämligen av en hatstorm från sina modellkollegor, skriver Vanity Fair.

I ett inlägg från magasinets Instagram, som nu är raderat, så sa Kendall följande:

"Sedan jag började modella så har jag varit väldigt selektiv med vilka visningar jag gör. Jag var aldrig en av de där tjejerna som går 30 visningar per säsong eller vad fan de tjejerna nu gör. Mer makt åt dem. Men jag har gjort en miljon jobb, inte bara catwalks utan allt möjligt. Hela kombinationen var lite för mycket så jag började få lite panik och behövde ta ett steg tillbaka", sa Kendall.

Kendall och Kylie Jenner
Kendall och Kylie Jenner. Bildkälla: Stella Pictures.

Nu har flera modeller gått ut och kritiserat Kendalls kommentar.

"Har aldrig någonsin blivit så indirekt och publikt skammad under hela mitt liv!", skrev modellen Irina Djuranovic skrev på sin Instagram.

Irina Djuranovic
Irina Djuranovic. Bildkälla: Instagram/Irinadjuranovic

Daria Strokous är en annan modell som kritiserade Jenner.

"Vad fan de tjejerna nu gör är det bästa de kan för att jobba sig uppåt OCH försöka tjäna lite pengar åt sig själva och sina familjer. Och det är ungefär 70 visningar per säsong och vi är jävligt stolta över varenda en av tjejerna som har gjort det", skrev hon.

Daria Strokous
Daria Strokous på Diors visning år 2017. Bildkälla: Stella Pictures.

Modellen Peyton Knight valde även hon att ge en känga till Kendall.

"Det här är respektlöst och äckligt mot andra modeller som inte har något namn när de går visningar. Vi kan inte "välja" vilka visningar vi går, och det är ära att få gå många. Om vi sa nej till jobb skulle vi inte ha en karriär", skrev hon.

Peyton Knight
Peyton Knight kritiserade Kendalls uttalande. Bildkälla: Instagram/peyton.knight

Teddy Quinlivan är även hon modell, och på sin Instagram story skrev hon ett längre inlägg som var riktat till Kendall.

"Som modeller måste vi lyfta varandra. Om du är lyckad som modell så kanske du tjänar tillräckligt för att inte vara skyldig din agentur pengar, du kanske till och med kan flytta ut från den modell-lägenhet du bor i. Men det är inte verkligheten för majoriteten av alla modeller som lämnar allt bakom sig – även sina familjer – för drömmen om ett bättre liv", skriver Teddy och fortsätter: 

"Modeller kommer inte bara från Calabasas (ett lyxområde där stora delar av Kendalls familj nu bor, reds. anm). De kommer från Somalia, från den sibiriska tundran, en avlägsen by i Kina och en trailer park i Tennessee. Att säga nedsättande kommentarer om dina kollegor leder inte till att vi enas, något som vår bransch så desperat behöver", skriver hon.

Teddy Quinlivan
Teddy Quinlivan skrev ett långt inlägg på sin Instagram om Kendalls okänsliga uttalande. Bildkälla: Instagram/Teddy_quinlivan

En källa nära Kendall har tidigare berättat för People att Kendall är något av en diva när det kommer till vilka jobb hon ska göra.

– Kendall bestämmer sig alltid i sista minut vilken visning hon ska gå. Det beror på hur mycket pengar hon får och hur hon mår, sa källan då.

Kendall själv har nu gått ut i en serie tweets där hon hävdar att det hon sade i intervjun togs ur sitt sammanhang.