Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Joakim Lundell om Sverigedemokraterna: Rädd att kallas rasist

- 24/08/2018, 11:11 -

Nu väljer Youtubeprofilen Joakim Lundell, 32, att gå ut och berätta om vad han tycker om Sverigedemokraterna och det stundande riksdagsvalet.

Det är i en lång video på sin Youtubekanal som Joakim Lundell, 32, väljer att prata om ett högaktuellt ämne – nämligen riksdagsvalet som närmar sig med stormsteg.

I sin video pratar Joakim om rasism och om hur han själv har förändrats för att förbereda sig på rollen som pappa till dottern Lunabelle som han och frun Jonna Lundell beräknas bli föräldrar till i oktober.

Och något som onekligen är en het potatis i valtider är Sverigedemokraterna och även det debattklimat som råder i Sverige.

Jimmie Åkesson
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

– Sverige är sjukt. Sverige mår inte bra. Vi förstår inte varandra, vi lyssnar inte på varandra längre. Det är bara det man själv säger som gäller sen lyssnar man inte ens på motståndarsidan överhuvudtaget, säger Joakim.

– Valet 2018 har bara spårat. Det är det enda jag ser överallt, det bara slängs skit åt höger och vänster hela tiden. Mycket av problemet är för att ingen vågar säga sanningen, men jag vågar det, säger Joakim och fortsätter:

– Jag vågar säga vad jag tycker utan att bli rädd – och det är man mest rädd för är att bli kallad rasist, säger Joakim.

Joakim Lundell
Joakim Lundell berättar att han inte röstar på SD. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

Han kommer senare in på att prata om Sverigedemokraterna.

– Jag kan säga att jag röstar inte på SD, så jag vill inte att någon drar det där kortet – för jag röstar inte ens på SD. Jag hade länge tänkt att rösta blankt men det är inget bra alternativ. Jag har chans att påverka, det är mitt ansvar att vara påläst och samla information för att veta vad jag ska rösta på, och det håller jag på att göra nu  – och det lutar ju inte åt SD som det ser ut just nu, säger Joakim i sin video.

Joakim Lundell
Joakim Lundell ska nu läsa på inför valet. Bildkälla: Magnus Hjalmarson Neideman/ SvD/TT Bild

Joakim Lundell har tidigare berättat om sina känslor kring sina bröders öppna rasism. Här kan du läsa mer om det.