Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så mycket pengar tjänar Joakim och Jonna Lundell

- 05/09/2018, 10:33

Joakim och Jonna Lundell blir snart föräldrar till dottern Lunabelle. Och de kan onekligen se till att deras dotter inte behöver sakna något – nu avslöjas det nämligen hur många miljoner som paret drog in.

Tillsammans har de miljontals följare på sina Youtubekanaler, bloggar och Instagramkonton. 

De svenska influencerprofilerna kan verkligen skratta hela vägen till banken – något som står klart efter Di Digitals kartläggning av vad de svenska stjärnorna tjänade.

Youtubeparet Joakim, 32, och Jonna Lundell, 24, som snart blir föräldrar till dottern Lunabelle, hade verkligen ett lyckosamt år. 

Paret har över 800 000 prenumeranter på sin kanal, och både Joakim och Jonna har släppt böcker. 

Joakim och Jonna Lundell
Joakim och Jonna Lundell. Bildkälla: Magnus Hjalmarson Neideman/TT Bild

Joakim har även en fruktsam karriär som artist där han har haft flera succéer med hitlåtar som "All I need" som har miljontals spelningar på Spotify. Joakim har även rest Sverige runt och bjudit sina fans på flera uppträdanden.

Så hur ser det ut för parets ekonomi nu i år då?

Jo, parets bolag – Jocke & Jonna AB – omsatte hela 8,7 miljoner och gjorde en vinst på 2,7 miljoner kronor. 

Enligt Di Digital så gav det paret en utdelning på 300 000 kronor. Bolagets lönekostnader landade på 2,8 miljoner kronor delat på fyra personer, skriver Di Digital.

Som Nyheter24 skrev i november 2017 så är Jonna VD i Jocke & Jonna AB, och förra året hade hon en årsinkomst på 755 300 kronor – alltså cirka 62 000 kronor i månaden.

Och nog är det tur att paret har klirr i kassan – i november förra året så köpte paret ett enormt lyxhus i Norrköping för 8,7 miljoner kronor. 

Joakim och Jonna Lundells hus
Joakim och Jonna Lundells hus i Norrköping. Bildkälla: Instagram/joakimlundell

Huset är hela 523 kvadratmeter och det är totalt 13 rum, flera badrum, swimmingpool och en rejäl inhängnad.  

Men husköpet kom att bli en ännu dyrare affär – de upptäckte nämligen flera fel i huset så som svartmögel. 

De senaste månaderna har paret renoverat huset, och som att inte det vore nog så stämde de tidigare husägarna Joakim och Jonna efter att de hade fått motta flera hot. Det kan du läsa mer om här.