Marge simpsons. Det klassiska simpsonhuset.
Nyligen upptäcktes det en rejäl blunder i Simpsons. Har du sett det här tidigare? - Foto: Pixabay / @mattsellman Twitter

Blundern i The Simpsons som de flesta missar – kan du se det?

The Simpsons har charmat den svenska befolkningen sedan tidigt 90-tal. Men som så många andra serier så kan man upptäcka några luckor i storyn ibland, men den här luckan är något helt annat.


The Simpsons har varit en del av barns uppfostran i Sverige sedan 90-talet. För i ärlighetens namn, vem kan inte The Simpsons signaturmelodi innantill? Ja, det är nog inte många i alla fall.

Vi är vana med att programmet brukar kunna förutspå vissa saker och de har prickat rätt inte bara en gång, utan flertalet gånger när de indirekt siat om framtiden. Det är även något som vi har skrivit mer om här.

Felet som aldrig upptäcktes

Men även solen har sina fläckar och skaparna av The Simpsons likaså. Det är nämligen så att de lyckats med ett monumentalt fel i ett av sina avsnitt från 1995, och då menar vi verkligen monumentalt, skriver brittiska Metro.

Låt oss visa er:

"Maggie finns på bild på väggen bakom Marge när hon berättar för Homer att hon är gravid med Maggie", skriver Matt Selman i en tweet.

Ja, ni förstår ju det tokiga i det hela och ja, det är en riktig blunder – men det är inte allt. Matt Selman som var den som uppmärksammade det här faktiskt är exekutiv producent för självaste programmet.

Och om inte den verkställande producenten har kunnat inse misstaget förens nu då vet man att det inte är den lättaste detaljen att uppmärksamma.

Inte första gången

Ja vi nämnde ju tidigare att även solen har sina fläckar. För det är nämligen så att The Simpsons har råkat ut för en liknande blunder en gång tidigare. I SAMMA AVSNITT!

Precis så är det. I samma avsnitt så berättar Homer och Marge hur det gick till nära Lisa, mittenbarnet, skulle födas. I en sekvens så får vi se Homer springa upp för en trappa och vems ansikte kan vi se på en tavla som hänger där?

Den omtalade tavlan på Lisa. Wow... Bildkälla: Fox/Youtube

Du gissade rätt. Självfallet så ser vi Lisas ansikte avbildad på tavlan. 

Två riktigt grova fel alltså. Men äsch – serien är lika bra ändå!

En annan liten inflik är ju att det finns en tavla som hänger på väggen bredvid Marge-tavlan, ett foto på Homer själv och Marge. Men den lilla tokiga detaljen som inte riktigt går ihop är ju att Homer har hår på huvudet när han springer upp för trappan, men på tavlan är hans hår redan borta och Homer är flintskallig. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du The Simpsons?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

1 timme sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

2 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

2 timmar sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

3 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.