Meghan Markle släpper en kokbok
Meghan Markle släpper en kokbok tillsammans med flera kvinnor som drabbats av den tragiska branden i Grenfell Tower i London. - Foto: Jenny Zarins/Kensington Palace/AP/TT Bild. Bilden är ett montage.

Meghan Markle har släppt en kokbok – för välgörenhet

Hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, har släppt en kokbok. Boken har hon gjort tillsammans med kvinnor som drabbades av den fruktansvärda branden i Grenfell Tower i London. Branden krävde 71 människoliv.


Meghan Markle, 37, har släppt en kokbok. Hon har alltid varit matintresserad, och på sin blogg The Tig bjöd hon tidigare sina fans på mumsiga recept. 

Men det här är ingen vanlig kokbok.

Boken har hon nämligen utformat tillsammans med kvinnor som påverkades av den tragiska branden i Grenfell Tower i London. 

Branden bröt ut natten mot den 14 juni år 2017 i höghuset Grenfell Tower i London. 71 människor dog i den fruktansvärda branden.

Den tragiska branden i Grenfell Tower krävde 71 människoliv. Bildkälla: Matt Dunham/AP/TT Bild

Boken har fått titeln "Together: Our community cookbook" och bjuder på över 50 recept från kvinnor som påverkades av branden, skriver den brittiska tidningen The Telegraph.

Kvinnorna började laga mat i det gemensamma köket när de var evakuerade och bodde på hotell. 

– Det kändes betryggande att kunna göra det, berättar en av kvinnorna i den film som det brittiska kungahuset har lagt ut på sina sociala medier.  

Kokboken med förord av Meghan Markle. Bildkälla: Kensington Palace

Meghan besökte först grannskapets gemensamma kök i januari 2018, och sedan dess har hon som privatperson besökt kvinnorna i köket vid flera tillfällen.

– Jag kände genast en stark koppling till köket – det är en plats för kvinnor att skratta, sörja, gråta och laga mat tillsammans. Kulturella identiteter samlas under ett och samma tak, det skapar en känsla av normalitet – i den renaste formen. Det universella behovet av att höra ihop, ta hand om och kommunicera via mat – genom kriser eller glädje – något vi alla kan relatera till. Genom det här välgörenhetsprojektet så kan köket frodas och hålla den globala känslan av ett samhälle levande, skriver Meghan i förordet till kokboken.

Meghan Markle i storköket. Bildkälla: Jenny Zarins/Kensington Palace/AP/TT Bild

En talesperson för Kensington Palace berättar att Meghan inspirerades över hur projektet sammansvetsade kvinnorna på en gräsrotsnivå. 

Målet är att samla in 2,9 miljoner kronor till köket, skriver Telegraph.

Alla pengar som boken drar in kommer att gå till Hubb Community Kitchen, så att det kan vara öppet sju dagar i veckan – istället för två dagar i veckan som det är idag.

Meghan Markle föreslog för kvinnorna att de skulle göra en kokbok – sagt och gjort. Nu är boken klar. Bildkälla: Jenny Zarins/Kensington Palace/AP/TT Bild

I klippet ovan kan du se Kensington Palaces film om kokboken.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

2 timmar sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

idag 12:00
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

idag 11:37
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.