Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pernilla Wahlgren – här är fem saker du måste veta om henne

- 24/09/2018, 16:37

Pernilla Wahlgren har gjort succé på senare år i realityserien Wahlgrens värld. Men har du koll på hur henens karriär startade? Här får du veta det och flera andra intressanta saker om henne.

Pernilla Wahlgren har länge varit en välkänd artist och hennes musik har säkert spelats i många svenska hem. 

Hon är född på självaste julafton i Gustavsberg i Stockholm år 1967 och hennes fullständiga namn är Pernilla Nina Elisabet Wahlgren.

Växte upp som kändisbarn

Pernilla har kända föräldrar, hennes mamma är den färgstarka skådespelaren Christina Schollin som även på senare dagar fått ett uppsving i karriären tack vare realityprogrammet Wahlgrens värld. Nu jobbar den 80-åriga Christina som influencer, bloggare och föreläsare. Pernillas pappa är skådespelaren Hans Wahlgren

Förutom föräldrarna så är Pernillas syskon välkända ansikten, de två bröderna Niclas och Linus Wahlgren har gjort sig kända som skådespelare och artister. 

Nu är det Pernillas barn som lyser starkast i rampljuset, speciellt Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso som Pernilla fått tillsammans med dansaren och krögaren Emilio Ingrosso. Pernilla och Emilio har också sonen Oliver Ingrosso som jobbar som DJ och musikproducent. Pernilla och Emilio träffades under 80-talet när Emilio var producent till flera av Pernillas album, han var också dansare i många av Pernillas shower. Paret gifte sig 1993 och skiljde sig 2002.

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso
Pernilla och Emilio på bröllopsdagen. Bildkälla: Mark Earthy / TT

Emilio dömdes 2006 för olaga hot och övergrepp i rättssak efter att Pernilla anmält honom för det och misshandel. Han dömdes dock aldrig för misshandel.

Pernilla har även en son som heter Theo Wahlgren. Honom fick hon tillsammans med Joachim Lennholm.

Stod på scen som fyraåring

Pernillas karriär började tidigt. Redan när hon var fyra år gammal gjorde hon sitt första större framträdande i TV-pjäsen Den längsta dagen, som hon spelade i mot sin mamma. 

Efter det följde en rad teaterföreställningar men henens stora genombrott kom när hon 1985 deltog i Melodifestivalen med låten Piccadilly Circus, bidraget hamnade på en fjärdeplats. Men trots att hon inte vann har låten blivit den som Pernilla Wahlgren är allra mest känd för. Hon har efter det deltagit i Melodifestivalen flera gånger och den gång som hon tog sig längst var 2003 då hon tillsammans med Jan Johansen framförde bidraget Let Your Spirit Fly.

Sveriges sexigaste kvinna

Förutom sin musik- och skådespelarkarriär så har hon låtit sig fotograferas i bland annat tidningen Café. Vissa har kallat dessa fotograferingarna för utvik. Och andra gången som Pernilla Wahlgren fotograferades för Café var 2002 när hon av tidningen blev vald till Sveriges sexigaste kvinna. 

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren blev 2002 utsedd till Sveriges sexigaste kvinna av tidningen Café. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT
Har du lyssnat på Pernilla Wahlgrens musik?