Stockholm

Niklas Strömstedt – här är 5 saker du inte visste om honom

Niklas Strömstedt i publikhav. Niklas Strömstedt.
Nyheter24 listar 5 saker du förmodligen inte visste om Niklas Strömstedt. Foto: Christine Olsson TT / Henrik Montgomery TT

Niklas Strömstedt är mer eller mindre ett välkänt namn i hushåll runt om i Sverige. De flesta känner igen honom från hans musikkarriär, men visste du till exempel att han är en die-hard AIK:are? Vi har listat 5 saker du kanske inte visste om honom.


Läs mer

Niklas Strömstedt är känd för att vara en briljant och folkkär musiker som har charmat Sverige med sin musik sedan 80-talet. Han var bland annat S:et i supergruppen G.E.S och alla som minns låten "När vi gräver guld i USA" tackar nog glatt för det!

Popkungen Niklas Strömstedt Bildkälla: Anders Wiklund TT

Relationerna

Vi sätter tänderna i det mumsiga direkt och med det så menar vi såklart Strömstedts relationer. För på gott och ont så har ju Strömstedt haft en del. (Mest på gott hoppas vi naturligtvis).

Innan Niklas gifte sig med sin nuvarande fru Jenny Strömstedt så har han varit gift med konstnären och skaparen Efva Attling och även varit sambo med journalisten Agneta Sjödin.

Han har två söner tillsammans med Efva Attling och en dotter med Agneta Sjödin. 

Kungen av hitlåtar

Ja vi snuddade lite på det när vi skrev att Strömstedt nämligen var S:et i G.E.S. Men visste du att han även stått bakom låtar såsom "Oslagbara!" och "Tänd ett ljus"?

Hur många gånger har man inte nynnat på någon av de låtarna? Det är nästan så att man vill göra det bara man tänker på det nu.

Vi var oooooslagbara!

Medverkat med Ulf Lundell

Ja Niklas har varit med och skapat inte bara en utan TRE klassiska album med den store Ulf Lundell. Innan Strömstedts solokarriär på riktigt kickade igång så spelade han nämligen klaviatur på plattorna Längre inåt landet, Den vassa eggen och Det goda livet.

Hur fett är inte det? Jo lika fett som frityroljan på valfri hamburgerkiosk. Wow.

Publikkrisen

Håll hårt i hatten för nästa mening kan vara väldigt svår att smälta...

Niklas Strömstedt var, helt sjukt nog, tvungen att ställa in ett antal konserter 2009. Varför? För att publikintresset helt enkelt hade mojnat, skriver Expressen.

Vi vet... det är ofattbart. 

Passionen för AIK

Ni som följer Niklas Strömstedt på hans sociala medier fattar nog vad vi menar när vi pratar om hans fenomenala passion för Allmänna Idrottsklubben.

För att beskriva lite grann om hur fenomenal och gedigen hans passion är så kan vi berätta att musikern bland annat sjunger ett litet stycke i AIK:s inmarschningslåt "Å vi e AIK". 

Fun fact:  Förutom Niklas Strömstedt så medverkar även Dogge Doggelito, Robert Broberg och Helena Af Sandberg samt många fler ikoner i den numera klassiska låten.

Förutom hans medverkan i låten så sitter även AIK Fotbollsförenings valberedning där även Caroline Szyber satt tills alldeles nyligen innan hon valde att ta en paus från det uppdraget. Något som AIK rapporterade på deras hemsida.

Vill du läsa mer om Niklas Strömstedts passion för "Gnaget"? Läs då vår långa intervju med honom om hans relation till laget i hans hjärta.

Brukar du lyssna på någon av Strömstedts låtar?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.