Polisbil
En skådespelare i 50-års åldern sitter anhållen, misstänkt för mord på en 28-årig kvinna. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Skådespelare anhållen för mord på 28-årig kvinna

En skådespelare greps under söndagen och är nu misstänkt för ett brutalt mord på en 28-årig kvinna. Skådespelaren har jobbat med bland annat Mikael Persbrandt, Mads Mikkelsen och Kjell Bergqvist.


En skådespelare i 50-års åldern greps under söndagen och är på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Det var under söndagskvällen som polisen larmades till Kista utanför Stockholm. 

Polisen hade fått in larmet som misshandel, och när polisen kom till platsen så kunde de konstatera att en 28-årig kvinna var död. 

– Det var ingen tvekan om att det handlar om ett mord, sa Per Gerdin, jourhavande förundersökningsledare, till Aftonbladet under gårdagen. 

Enligt Aftonbladet så hade kvinnan utsatts för kraftigt våld mot halsen. 

Kjell Lindgren är presstalesman vid polisens regionledningscentral, och under söndagen sa han följande till Aftonbladet

– Den gripne fanns på plats. Han och kvinnan har åtminstone vistats i samma bostad men jag vet inget om deras relation.

Mannen som har gripits är en känd skådespelare och har enligt Aftonbladet jobbat med bland annat Mikael Persbrandt, Samuel Fröler, Helena af Sandeberg, Kjell Bergqvist, Stefan Sauk, Sofia Helin, Mads Mikkelsen och Alexander Skarsgård.

Enligt åklagaren Malin Kühn så kommer mannen att förhöras under eftermiddagen, och det är ännu inte klart hur han ställer sig till misstankarna som riktats mot honom, skriver Aftonbladet. 

Aftonbladet skriver vidare att mannen tidigare är ostraffad. 

Enligt SVT, som natten mot måndagen rapporterade om mordet i Kista, så ska larmet som kom till polisen ha handlat om hjärtstopp. 

Gerdin bekräftar även att kvinnan hittades inomhus, i övrigt är polisen mycket förtegen om brottet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.