Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är de nya härliga programledarna för "Hela Sverige bakar"

Nöje | 25/09/2018 14:39

Kanelbullar, Napoleonbakelser, hallongrottor, svett, tårar och skratt. Nu har en ny säsong av Hela Sverige bakar premiär och det är också två helt nya programledare. Här är allt du behöver veta om Tina Nordström och Johan Östling. ​

Hela Sverige bakar gjorde succé förra året när tittarna fick följa med och se när deltagarna skapade goda bakverk, kreativa sötsaker och desserter som man vill smaka direkt på.

Nu den 25 september är programmet tillbaka för en ny säsong, men den kommer inte riktigt att vara som de tidigare säsongerna. Det är nämligen helt nya programledare, förnyat innehåll och tolv rykande färska hemmabagare som är sugna att ta hem segern. 

De två nya programledarna är dels den folkkära kocken Tina Nordström och dels skådespelaren Johan Östling. 

Tina har blivit Mat-Tina med hela svenska folket, men hennes riktiga namn är egentligen Kristina. 

2011 gifte sig Tina med sin skol-kärlek – Martin Holmqvist och idag har de två barn tillsammans. Paret är uppväxta utanför Helsingborg och har tidigare sagt till Helsingborgs Dagblad att de inte har några planer eller längtan efter att bo i en storstad. 

År 2000 var Tina med i tävlingen Årets kock och det var också där hon upptäcktes av TV. 2001 rekryterade SVT henne och hon hade programmet Mat som gick i sju hela säsonger. Tinas meritlista är lång men senast har ni nog sett henne som programledare och domare i TV4:s matlagningstävling Sveriges yngsta mästerkock.

kocken Tina Nordström
Folkkära kocken Tina Nordström. Bildkälla: Mat_Tina/Instagram

Den andra nya programledaren för Hela Sverige bakar är Johan Östling. Johan är född i Karlstad i Värmland. Ni känner säkert igen honom, för det var nämligen han som vann Hela kändis-Sverige bakar 2017. 

Johan är också musiker och skådespelare. Han har bland annat varit med i filmerna Smala Sussie, Bröllopsfotografen och Ack Värmland tillsammans med Mia Skäringer. 

Har ni hört bandet The Starboys? Johan var nämligen med i det bandet under nittiotalet och turnerade i Sverige, USA, Holland, Danmark, Norge och Finland.

Tina Nordström Johan Östling.
De två nya programledarna är kocken Tina Nordström och skådespelaren Johan Östling. Bildkälla: Mat_Tina/Instagram

Jurymedlemmarna under tävlingen är såklart mysiga kakdrottningen Birgitta Rasmusson och brödens mästare Johan Sörberg.

25 september klockan 20.00 på TV4 har Hela Sverige bakar premiär. 

Kollade du på förra säsongen av Hela Sverige bakar?