Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skådespelare häktad för mord på 28-årig kvinna

Nöje | 26/09/2018 12:02

En svensk skådespelare i 50-års åldern erkände under tisdagen att han har dödat en 28-årig kvinna. Nu häktas mannen för mord.

Det var i söndags som polisen fick in ett larm om en misshandel som ägde rum i Kista utanför Stockholm. 

När polisen kom fram till platsen så hittades en 28-årig kvinna död. Hon ska ha utsatts för ett brutalt våld mot halsen.

I samma lägenhet befann sig en 50-årig man, och hans greps, misstänkt för mordet på kvinnan. 

Den 50-åriga mannen är en svensk skådespelare som har jobbat med stjärnor som bland annat Mikael Persbrandt, Samuel Fröler, Helena af Sandeberg, Kjell Bergqvist, Stefan Sauk, Sofia Helin, Mads Mikkelsen och Alexander Skarsgård.

Under tisdagen så erkände skådespelaren att han har dödat kvinnan.

Under onsdagen så meddelades det att mannen häktas för mord, skriver Aftonbladet. Domaren har även bestämt att en personutredning ska inledas, skriver Aftonbladet.

Skådespelarens advokat menade på att mannen borde häktas för dråp – men så blev det alltså inte.

Mannen har ett gediget CV och har varit med i flera kända filmer, men under våren så började saker gå allt sämre för skådespelaren. 

Enligt Aftonbladet blev han av med ett jobbuppdrag, detta då han inte kunde hantera sina arbetsuppgifter. 

En av mannens tidigare kollegor berättar för Aftonbladet att de i mannens omgivning har varit oroliga för honom under en tid.

– Både vänner och arbetskamrater blev varse om att det inte stod rätt till och uppmanade honom att söka hjälp. Nu försöker man smälta det fruktansvärda som hänt, att han dödat. Jag är chockad, säger personen till Aftonbladet.

Igår så uttalade sig även skådespelaren Stefan Sauk, 63, som har jobbat med den 50-åriga skådespelaren för tjugo år sedan, om fallet. 

– Jag minns honom som en ung grabb som kämpade förtvivlat för att vara med de stora killarna. Han ville så mycket. Jag kan bara beklaga omständigheterna. Det som har hänt är en stor tragedi, sa Stefan Sauk till Aftonbladet.