Fredag 16 Apr
Stockholm

50-åriga skådespelaren dödade sin fru – barn befann sig i bostaden

Skådespelare i 50-års åldern häktad för mord.
50-åringen dödade hans fru – samtidigt som deras barn var hemma. Foto: Johan Nilsson/TT. Bilden är ett montage.

Den svenska 50-åriga skådespelaren har tidigare i veckan erkänt att han dödat den 28-åriga kvinna som hittades livlös. Men nu visar det sig att det inte är vilken kvinna som helst. Det var nämligen hans fru han dödade – samtidigt som deras barn var hemma.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I söndags fick polisen larm om att en misshandel ägde rum i Kista, utanför Stockholm. När polisen kom till platsen hittades en 28-årig kvinna död.

Brutalt våld

Kvinnan ska ha utsatts för brutalt våld mot halsen. En 50-årig man befann sig i lägenheten när polisen kom till platsen efter att ha fått larmet om en misshandel. Han greps som misstänkt och erkände senare att han dödat kvinnan.

Mannen är misstänkt för mord men nekar. Dock medger han att det föreligger sannolika skäl för misstanke om dråp. Skådespelarens advokat menade på att mannen borde häktas för dråp. Men så blev det alltså inte då han häktades misstänkt för mord.

Den 50-åriga mannen är alltså en svensk skådespelare som har jobbat med bland annat Mikael Persbrandt, Samuel Fröler, Helena af Sandeberg, Kjell Bergqvist, Stefan Sauk, Sofia Helin, Mads Mikkelsen och Alexander Skarsgård.

Skådespelarens fru

Nya uppgifter säger att den 28-åriga kvinnan som hittades död var den svenska skådespelarens egna fru.

Barn var hemma

Misshandeln ska ha ägt rum samtidigt som deras barn har befunnit sig i lägenheten, enligt Expressen. Men ingen ska ha sett vad som hänt.

Vilket slags våld som ska ha orsakat hustruns död är inget som åklagare Malin Krün, som driver mordutredningen, vill gå in på. Inte heller har någon exakt dödsorsak har inte fastställts. 

Hade problem i livet

För några år sen ska paret drabbades av problem i livet, vilket gjort att mannen ska ha mått dåligt senaste tiden.

Det ska nämligen ha gått sämre för skådespelaren senaste tiden och till och med blivit av med jobbuppdrag, då han inte kunnat hantera sina arbetsuppgifter. 

Stefan Sauk, 63, har jobbat med den 50-åriga mannen för 20 år sedan och har uttalat sig till Aftonbladet.

– Jag minns honom som en ung grabb som kämpade förtvivlat för att vara med de stora killarna. Han ville så mycket. Jag kan bara beklaga omständigheterna. Det som har hänt är en stor tragedi.

Nyheter24 har skrivit om händelsen tidigare och du kan läsa mer om det här.

Har du hört talas om händelsen?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela