Här är allt du behöver veta om folkkära Edward Blom

- 28/09/2018, 11:10

Han är folkkär, kan det mesta om mat och historia. Edward Blom är nu aktuell i programmet Klassträffen där han avslöjar en hel del om sitt yngre jag. Har han alltid varit lugn och välklädd? Här är allt ni behöver veta om Edward Blom.

Den folkkära Edward Blom, 47, är nu med i programmet Klassfesten och avslöjar ett och annat om hur han var under sin högstadietid. Lugn och stillsam kanske ni tror? Nej inte riktigt. Han beskriver sig själv som stökig, högljudd och lillgammal.

Edward gick mot strömmen och hade sin egna klädstil. Medan alla andra gick klädda för sin ålder så klädde sig Edward väldigt moget med kavaj, rock, hatt och portfölj.

I klassfesten berättar Edward att lärarna tyckte att han var fisförnäm när han läste Shakespeare. Han berättar också att han alltid skrivit – både noveller och poetiska texter.  

Edward berättar i programmet att han tog med vin under en klassresa i nian, dock så orkade aldrig någon lärare säga emot honom. 

– Jag hade med mig några flaskor rosé till stugan. Ingen annan fick ju ta med alkohol men de i min stuga fick smaka lite under min uppsikt, berättar han i programmet. 

Edward Blom
Edward Blom. Bildkälla: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Vem är Edward Blom?

Lars Edward Lucas Blom föddes 1970 på Ekerö och är en svensk arkivarie, kulturhistoriker, gastronom, författare och programledare. 

Edward har en egen Youtube-kanal som har över 36 000 prenumeranter. Där kan man få ta del av matlagningsvideor och föredrag om 1800-talet.

Edward blev känd under serien Mellan skål och vägg med Edward Blom. I programmet reste han då runt med Peter Andersson och åt, drack och berättade om den svenska kulturhistorien. Ni har säkert också sett Edward i Halv åtta hos stjärnorna och i Breaking News med Filip och Fredrik, där han är en återkommande gäst.

Något som ni kanske inte visste om Edward är att han är riddare av Den Heliga Gravens av Jerusalems Orden. Edward har också ett eget familjevapen.

2011 gifte sig Edward med journalisten Gunilla Kinn och idag har de tre barn tillsammans.

Edward äter faktiskt aldrig vegetariskt, om ni vill veta varför kan ni läsa det här.

Vill ni äta middag med Edward Blom?