Tommy Körberg vid kaj, Tommy Körberg sjunger.
Det här visste du förmodligen inte om Tommy Körberg. - Foto: Stina Stjernkvist TT / Fredrik Sandberg TT

Tommy Körberg – det här visste du inte om honom

Tommy Körberg genom åren sjungit sin väg in i svenskarnas hjärtan. Den sjungande grabben från Norsjö som blev en ikon. Vi på Nyheter24 har listat några saker du förmodligen inte visste om honom.


Tommy Körberg har visat sin storhet både i musikaler, i våra högtalare och på den vita duken och det är såklart därifrån vi känner igen honom. Men det finns så mycket mer om karln från Västerbotten! 

Vi på Nyheter24 har samlat lite fakta om Körberg som du förmodligen inte kände till. Visste du till exempel spelade Lill-klippen i Ronja Rövardotter?

Västerbottning från grunden

Tommy Körberg föddes i Skellefteå i norra Västerbotten. Körberg lämnades kort efter förlossningen, som var en väldigt komplicerad sådan, bort till ett fosterhem där han bodde under sex månader.

I TV-programet "Berg flyttar in" öppnade Körberg upp sig om sin tid på fosterhemmet och berättade då att han behandlades fruktansvärt dåligt och ska ha farit så illa så att mer eller mindre var nära att stryka med.

– De misskötte mig så mycket att jag höll på att stryka med, sa Körberg i programmet.

Efter Västerbotten bar det av till Odensala i Uppland för att bo med sina morföräldrar innan han senare återförenades med sin mor i Stockholm vid fem års ålder.

Har smygrökt med Meryl Streep

I en intervju med Expressen berättade Körberg om sitt 60-års födelsedag som inte verkar ha varit som vilket baluns som helst. 

– När jag fyllde sextio så var jag med Meryl Streep på Hotel Rival, det var premiär på "Mamma Mia". Ja ja ja, vi var på balkongen och rökte. Det var ju dans och glada grabbar. Det var premiärfest, det var tider det. Jag var uppe och sjöng, tror jag, och dansade, sa Körberg till Expressen.

Vilken anekdot att ha ändå? Att ens ha varit i närheten med Meryl Streep är ju bara WOW.

Ångestproblemen

Men allting är såklart inte perfekt med Tommy Körberg, precis som med de flesta av oss här på jorden. I podcasten "Nemo möter en vän" av Nemo Hedén så berättar Körberg bland annat om att han numera käkar antidepressiva och om att leva ett liv som nykter. 

– Det kommer mörka moln i mig väldigt ofta, och då blir jag väldigt misantropisk och negativ. Jag är en sådan som ser det negativa före det positiva, det är en läggning jag haft ända sedan barndomen. Jag har varit en dysterkvist hela tiden, sa Tommy Körberg i podcasten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visste du allt det här?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

1 timme sedan

"Songs of conquest" får släppdatum

2 timmar sedan
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

2 timmar sedan
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

3 timmar sedan
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

3 timmar sedan
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

idag 13:44
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.