Gina Dirawi möter hatstorm efter skämtet om Ben Mitkus i Idol

- 01/10/2018, 15:40 -

Det var under fredagens avsnitt av Idol som Gina Dirawi drog ett skämt om att Ben Mitkus blivit dumpad. Det fick både tittare och profiler som Joakim Lundell att rasa.

Det var under fredagens direktsändning av Idol som programledarna Pär Lernström och Gina Dirawi skulle hälsa tittarna välkomna till kvällens bravader. 

I sitt välkomstal valde Gina att skämta till det lite och sa då:

"Välkomna tillbaka, det har varit en kämpig vecka för svenska folket – inget verkar kunna styra det här landet. Ben Mitkus har blivit dumpad – ja det är förjävligt. Tur då att det nu är fredag och Idol. Jag har ett stall med 13 ungdomar som kommer pumpa i er hopp ikväll". 

Gina Dirawi och Per Lernström är programledare för Idol. Efter fredagsfinalen fick Gina ta emot ett stort drev efter att hon dragit ett litet skämt. Bildkälla: Stella Pictures

Det hon inte visste då var att skämtet skulle bidra till en hatstorm mot Gina, som nu tvingats att stänga ned sitt kommentarsfält. 

Ben Mitkus blev dumpad förra veckan av ex-flickvännen Nicci Hernestig och berättade för sina följare på Youtube och Instagram att han var helt förkrossad. 

Ben Mitkus
Ben möttes av stöd från sina följare. Han senaste bild har i skrivande stund över 5000 kommentarer. Bildkälla: Ben Mitkus Instagram

Mitkus själv la ut på sin Instastory att han inte ville att Gina skulle få hat från hans följare, men att de gärna fick ge henne konstruktiv kritik vilket i sin tur fick motsatt effekt. 

Även nära vännen Joakim Lundell valde att ge sig in i debatten med en kommentar under Ginas bild, vilket uppmärksammades av Bloggbevakning.

Gina Dirawi tvingades stänga av sitt kommentarsfält på grund av allt hat, men innan så hann Bloggbevakning.se få syn på Joakim och Ginas inlägg. Bildkälla: Bloggbevakning.se

Joakim skrev till Gina att han tyckte att en ursäkt skulle vara på sin plats. Men Gina svarade i sin tur att hon inte tyckte att skämtet var så farligt. 

Joakim Lundell skrev till Gina och sa att "en ursäkt skulle vara på sin plats". Men Gina svarade i sin tur att hon inte ansåg att skämtet var så farligt. Bildkälla: Stella Pictures

Någon ursäkt verkar det inte bli. Och hatet som florerar på sociala medier tyckte dessvärre inte heller få något slut som det ser ut. 

Var Ginas skämt för hårt?